23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Säkrare och smidigare siktning med SH 1202

| Medlemsnyhet | Företag Maskin Mekano AB

Svenska familjeföretaget Maskin Mekano presenterar en helt ny slutsikt för att möta dagens krav på högre kapacitet, större siktnoggrannhet, lägre driftskostnader, lägre ljudvolym, mindre CO2 avtryck och säkrare arbetsplatser.

Säker vardag

En siktstation är en arbetsplats. Stor vikt har lagts under utvecklingsarbetet vid att skapa en trygg arbetsmiljö. Maskin Mekanos konstruktörer har tagit fram ett antal nya säkra och driftsäkra ingreppsskydd.

 Även för att underlätta sållbyten har Maskin Mekano ett antal unika lösningar. Rejäla gångbanor finns vid sidan om och bakom sikten, de nås via en hydrauliskt fällbar trappstege som är utrustad med handledare och självstängande grind. Matartransportören fälls rakt upp för total tillgänglighet till överdäck. Framför sikten kan stupen rullas undan hydrauliskt.

I övrigt har Maskin Mekanos utvecklingsteam jobbat hårt med att minimera behovet av operatörsingripanden på maskinen. Exempel på detta är att samtliga lagerenheter på transportörerna är engångssmorda.

 Smidig vardag

SH 1202 har stora gummihjul för transport inom arbetsplatsen. Hanteringskroken sitter i ”rätt” ända på maskinen, enkelt att passa in under påmatande transportör från kross, matare eller annat sorteringsverk. Det går snabbt att ställa upp och ställa i våg. De höga hydrauliska stödbenen gör dels att det är enkelt att hålla rent runt maskinen i täkten. Dessutom är de designade för enkel lastning på trailer, det är bara att backa in mellan stödbenen, hissa upp dem och fälla in dem. Då blir transportbredden under 3 m. Det går även att transportera maskinen med krokbil som klarar 17 ton.

 Elskåpet är alltid förberett för förregling med framförvarande eller anslutande maskin. SH 1202 kan utrustas med uppkopplat elskåp vilket möjliggör att våra servicetekniker kan hjälpa användarna att felsöka eller kalibrera maskinerna på distans.

 Hållbar vardag

Självklart är SH 1202 eldriven. Hydraulik används bara till linjära rörelser (stödben, gångbanor och fällning av transportörer och stup) vilket reducerar risken för skadliga oljeläckage till ett minimum. Bränsleförbrukningen på egen generator ligger på ca 3 l/h. Jämfört med hydrauliskt drivna siktstationer är det därmed möjligt att reducera CO2-utsläppen med uppemot 80% och samtidigt minska bullernivåerna med 10 dB. I praktiken drivs maskinen i regel med ström från en kross eller med nätström. Förbrukningen ligger då på ca 20 kW. SH 1202 är som standard utrustad med mjukstart för att reducera startströmmarna.

Produktiv vardag

Hjärtat i SH 1202 är sikten, som har en kraftig drivanordning. Sikten är tvångsstyrd/4-lagrad vilket gör slaget konstant oavsett belastning. Det innebär i sin tur konsekventa och förutsägbara siktkurvor. Det kraftiga slaget ger utöver oöverträffad kapacitet också en okänslighet för väder och vind.

Sikten är avvibrerad med Maskin Mekanos Vibro-Block koncept som gör att kraften stannar i sikten där den hör hemma och lämnar resten av maskinen opåverkad. Ytterligare en innovation som Maskin Mekano är ensamma om.

 För mer info kontakta Daniel Smedenman, 0709-508270, daniel.smedenman@maskinmekano.se

Medlemsnyhet

Företag
Maskin Mekano AB

BOX 9083
550 09 Jönköping
Sverige
Maskin Mekano AB

Sänd till en kollega

0.079