23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction® skyddar marken

| Medlemsnyhet | Företag Trelleborg Wheel Systems Nordic AB

Att sköta ett lantbruk innebär många utmaningar. Sergio del Gelsomino i regionen Viterbo i Italien vill inte bara få ut det bästa av sin jord utan också göra det bästa för den. Vi tar reda på hur Trelleborg hjälper honom med det.

Vilka är de grundläggande kraven på ett traktordäck? Traditionellt ansågs de avgörande kriterierna vara en kombination av totala prestandavärden, som dragkraft, funktion, livscykelkostnad och bränsleeffektivitet. Nu inser lantbrukarna i ökande utsträckning att däck också måste uppfylla vissa miljö- och hållbarhetskrav.

 Den italienske lantbrukaren och entreprenören Sergio del Gelsomino beaktar alla dessa krav i driften av sin 80 hektar stora gård i provinsen Viterbo, cirka 6 mil norr om Rom. Han väljer sina däck inte bara baserat på kärnverksamheten – odling av spannmål och fodergrödor på egen mark – utan även med tanke på företagets turistverksamhet med restaurang, ostfabrik och glassförsäljning.  

 Sergio del Gelsomino valde Trelleborgs däck TM1000 ProgressiveTraction® till sina traktorer eftersom de garanterar hög prestanda och maximal flexibilitet för hans varierande behov.

– Vi valde TM1000 som tillåter tillämpningar med högt vridmoment, samtidigt som vi alltid får bästa dragkraft. Vi har 12 traktorer, däribland två skördemaskiner och flera schaktmaskiner. Vår utrustning används även av granngårdarna, så det kan handla om att bearbeta upp till 800 hektar, säger han.

 Han påpekar att konstruktionen med dubbla klackar på däcket TM1000 ProgressiveTraction är avsedd att säkerställa däckets prestanda.

 – Profilen förbättrar greppet jämfört med standarddäck och minskar samtidigt bränsleförbrukningen, vilket leder till lägre kostnader och minimerad markpackning. Jordmånen är en viktig faktor vid odling av olika grödor. Att skydda den är avgörande för att maximera avkastningen och säkerställa produktionen av livsmedel.  

 En bättre viktfördelning på marken resulterar i lägre däcktryck, vilket gör att traktordäcken är varsamma mot marken och borgar för god avkastning, säsong efter säsong.

 Sergio del Gelsomino noterar att däcken har kapacitet att bära upp till 40 procent mera last vid oförändrat tryck jämfört med andra däck. Omvänt kräver de 40 procent lägre lufttryck vid samma last. Det är bra både för hans verksamhet och för miljön.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppfyller lantbrukets behov

Den prisbelönta ProgressiveTraction® - tekniken från Trelleborg kom ut på marknaden 2013.  Enligt Alessio Bucci, produktmarknadsansvarig inom Trelleborg Wheel Systems, uppfyller TM1000 ProgressiveTraction® lantbrukssektorns viktigaste krav: att förbättra överföringen av dragkraft till underlaget och samtidigt minska markpackningen.

Däcket har en extra bred slitbana som ger bästa bärighet och minimal markpackning. Tekniken gör det möjligt för marken att snabbt återta sina naturliga egenskaper som en organisk reaktor som kan absorbera luftburna näringsämnen, återvinna skörderester och behålla vatten för att säkerställa hög skördeavkastning på kort, medellång och lång sikt.

Att föda världen

FN räknar med att världens befolkning kommer att öka från 7,7 miljarder 2019 till 9,7 miljarder år 2050 och till 11 miljarder omkring år 2100. FN:s hållbarhetsmål nummer två lyder: ”Ingen hunger”. Målet uttrycker att det krävs en genomgripande förändring av det globala livsmedels- och lantbrukssystemet om vi ska kunna försörja de mer än 690 miljoner människor som hungrar idag – plus de ytterligare 2 miljarder människor som kommer att leva i världen år 2050. Ökad produktivitet inom lantbruket och hållbar livsmedelsproduktion är vad som krävs för att utrota svält.  

Det är därför av avgörande betydelse, med en begränsad odlingsbar areal på vår planet, att lantbruket blir mer produktivt och effektivt. Däckteknik är ett sätt att bidra till de målen. Trelleborgs innovativa däckdesign fokuserar på att skydda marken och på strävan att maximera avkastningen.

 

Medlemsnyhet

Företag
Trelleborg Wheel Systems Nordic AB

Box 1088
231 81 Trelleborg
Sverige

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.125