23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nytt mekanisk spännelement - enklare att använda

| Medlemsnyhet | Företag Nord-Lock International AB

Superbolt®, den ursprungliga uppfinnaren och banerförare för multi jackbolt tensioning, introducerar Superbolt® NXT – ett revolutionerande spännelement som är upp till 30% snabbare att installera än befintliga lösningar.

Att säkert minska installations- och underhållstiden för att dra åt stora bultar har länge varit kärnan i Superbolt®-tekniken. Med Superbolt® NXT, en helt ny multi-jackbolt-tensioner, tar Nord-Lock Group dessa funktioner till nästa nivå.

Allt har utformats med tanke på enkelhet, säkerhet och snabbhet för användaren. En typisk M76 multi-jackbolt-tensioner kan ha upp till tolv individuella jackbolts, medan M76 Superbolt® NXT uppnår samma säkra förspänning med bara åtta.

Detta, plus ett nytt räfflat grepplager för att stödja hantering under installation och borttagning, tillsammans med en mängd andra användarvänliga funktioner, lyfter Superbolt® NXT till det mest lättanvända spännelementet av stora skruvförband i världen.

Vi presenterar Superbolt NXT - Lätt att välja, lätt att använda (video på engelska)

"Det började med ett strategiskt initiativ för att förbättra kundupplevelsen när man använder en Superbolt® multi jackbolt tensioner", säger Sébastien Bruyas, strategisk försäljningschef för Nord-Lock Group.

Den viktigaste förbättringen har varit att minska antalet jackbolts som krävs för att dra åt skruvsamlingen, eftersom en liten minskning av jackbolts kan resultera i en stor minskning i åtdragningstid. För att uppnå detta var designingenjörer tvungna att ompröva denna kritiska komponent.

"Vi arbetade med några av de bästa stålverken och värmebehandlingspartnerna i världen för att få rätt material och processer för att öka styrkan hos våra jackbolts. Nu kan vi erbjuda kunden en motsvarande förspänning med mindre jackbolts, så det är snabbare och enklare att installera med mindre vridmoment, säger Max Bastiaansen, R&D Project Manager för Nord-Lock Group.

"Ta två produkter sida vid sida, så ser du en synlig skillnad mellan Superbolt® NXT och en annan multi jackbolt tensioner - den kan ha två, fyra eller sex färre jackbolts", tillägger Bruyas.

Superbolt® NXT har också en svart oxiderad beläggning för korrosionsskydd, lasermarkeringar för att styra installationen och ett halkskyddande greppskikt. Det är omedelbart igenkännligt i jämförelse med de grå spännare som finns på marknaden fram till idag.

" Vi ville inte designa något som bara ser bra ut, utan att lägga till funktioner som också ger en stor fördel för användaren. Superbolt® NXT är lätt att känna igen, men det är ännu lättare att använda, säger Bruyas.

Superbolt® NXT är tillgänglig från september 2022. För mer information besök www.nord-lock.com/sv-se/nxt

Superbolt® NXT Viktiga funktioner:

  •  Ersätter traditionella sexkantsmuttrar.
  • Färre, starkare jackbolts minskar installations- och borttagningstiden jämfört med konkurrerande multi-jackbolt-spännare.
  • Räfflat grepplager minimerar fall- och skaderisk.
  • Svart oxiderad beläggning för korrosionsskydd.
  • Markeringar för att styra rätt ordning på åtdragning av jackbolts.
  •  Anpassade alternativ (lasermarkeringar, QR-kod) tillgängliga för kvalificerade beställningar.

Om Superbolt®

Superbolt® var först i världen med att revolutionera tillspänning av skruvförband med MJT-teknik (multi-jackbolt tensioning). Som den ursprungliga uppfinnaren  har Superbolt® eliminerat vanliga utmaningar för skruvsamlingar orsakade av lossning av stora konventionella muttrar och skruvar/bultar sedan 1974. Vår teknik har bevisats i tiotusentals framgångsrika installationer och vi fortsätter att utveckla en mängd lösningar för att lösa nästa generations skruvsamlingssutmaningar.

Högteknologiska produktionsanläggningar i Pittsburgh, USA och St. Gallenkappel i Schweiz upprätthåller tillgänglighet över hela världen, med stöd av försäljningsingenjörer på mer än trettiofem internationella kontor och sju tekniska supportcenter. Nord-Lock Group arbetar i nära samarbete med sina kunder för att lösa komplexa skruvsamlingsutmaningar.

Brian Troest
Country Manager Denmark & Sweden
brian.troest@nord-lock.com


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nord-Lock International AB

S:t Johannesgatan 1D
211 46 Malmö
Sverige
Nord-Lock International AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.094