23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

”Jag skulle aldrig välja ett annat däck”

| Medlemsnyhet | Företag Trelleborg Wheel Systems Nordic AB

Självrensade. Det är det första berömmet, av många, som Anders Söderman nämner när han berättar om varför han kör med Trelleborg EMR1025. .

Anders Söderman driver både eget företag och arbetar med entreprenadarbete åt kärnkraftverket i Forsmark. Arbetsuppgifterna varierar, men faktum kvarstår: oavsett jobb är det tunga maskiner som utför dem. Maskiner med däck som ska utstå och tåla vägar och marker med varierande underlag. Året runt.

– Jag skulle byta däck på min Volvo L60 för ett par år sedan och däckfirman här hemma i Hållnäs, Svennes Däckservice, sa till mig att ”du måste prova de här nya däcken från Trelleborg”.

– Fyra nya EMR1025 monterades och jag har inte bytt sedan dess.

 Tack vare det speciella mönstret som ger bättre grepp och dragkraft på snö marknadsförs ofta Trelleborg EMR1025 som ett perfekt vinterdäck. Lägg till det reducerad bromssträcka och anledningen blir än tydligare.

Anders Söderman håller med. Det är ett idealiskt däck för vinterkörning, men tillägger:

– För mig är det ett allrounddäck som greppar lika på alla underlag under samtliga dagar på året.

– Min maskin används såväl i jordbruk som i schakt- och gårdsarbete samt snöskottning under vintern. Varför ska jag byta däck inför varje snösäsong när de som sitter på fungerar perfekt oavsett årstid?

 Milsvidd skillnad

Annat är det på Forsmark där Anders främsta arbetsuppgifter innebär teleskoplastning och servicekörning med en Volvo L70 och EWR160. Dock med däck med ett annat varumärke.

– Här har man testat många billighetsmärken genom åren, men det håller inte i längden. Dessutom byter man till rena vinterdäck när den årstiden kommer och här känns det som att det finns mycket pengar och tid att spara.

– Jämför man med mina EMR1025 är det milsvidd skillnad. Jag har kört knappt 1 600 timmar med dem, året runt, och de ser knappt slitna ut. Enligt mig är de oslagbara.

 Inga onödiga stopp

Bland fördelarna med däcken nämner Anders självrensning, bra driv, grepp och komfort för förarna. Dessutom är det viktigt att inte oförberedda och onödiga stopp uppstår.

– Vi kör ibland i eländig terräng, men det är inget hinder för oss. Däcken driver på lika bra där och framför allt släpper de i från sig allt som fastnar. Ett däck där sörjan hela tiden fastnar innebär i slutänden att greppet upphör.

– Mina förare är nöjda med däcken oavsett om det handlar om en leråker, gödsellastning, markentreprenad eller att köra på asfalt eller grus. De bara rullar på och ser till att jobbet blir utfört utan extraarbetet som däckbyten innebär.

 Anders slår också ett slag för komforten. Med ett däcktryck på 4,5 kilo under sommaren och 3,5 kilo på vintern blir körningen mjuk och skonsam samtidigt som däcket nyper bättre på underlaget.

– Jag räknar med att köra upp emot 6 000 timmar med de här däcken innan de måste bytas ut. Det blir nog så att jag till och med byter maskin innan däcken, men det fina med det är att jag då bara flyttar över däcken till den nya maskinen.

 Väl investerade pengar

Som egenföretagare handlar det i grund och botten om svarta siffror på sista raden när arbetet är utfört. Och självklart kunder som kommer tillbaka när det är dags för nya uppdrag.

– Det är väl investerade pengar som du snart har tjänat tillbaka jämfört med om du skulle satsa på billiga däck. Med nöjda kunder skapas ett positivt kretslopp.

– Jag skulle aldrig välja ett annat däck till min hjullastare än Trelleborg EMR1025!

 Läs mer om EMR1025 >>

 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Trelleborg Wheel Systems Nordic AB

Box 1088
231 81 Trelleborg
Sverige

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.079