23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny VD på Stålbyggnadsinstitutet

Johan Löw har utsett till VD på Stålbyggnadsinstitutet - SBI.

I samband med att Johan Söderqvist lämnar sin post som VD den 21 november övertar stiftelsens nuvarande ordförande Johan Löw rollen som VD.

Johan Löw har tidigare arbetat i olika befattningar inom Rautaruukki bland annat som ansvarig för den skandinaviska verksamheten för Ruukki Construction.

- Jag är glad att ta över ett välorganiserat SBI. Min förhoppning är att vi ska kunna utveckla verksamheten vidare och verka för ett ökat byggande och i synnerhet ett ökat stålbyggande i Sverige, säger Johan Löw. Stål är i tillsammans med de andra byggnadsmaterialen en förutsättning för att kunna utveckla samhället. Vi på SBI vill klargöra stålets betydelse i den utvecklingen. Jag vill också ta tillfället att tacka Johan Söderqvist som under två år lyckosamt har utvecklat SBI.

Samtidigt utses Peter Salomon till ordförande i SBI. Peter är informationsdirektör på Jernkontoret och har suttit i SBIs styrelse sedan 2000.

På SBI tror vi att det för samhället finns stora fördelar med ökat brukande av stål och stålprodukter. Vi är övertygade om att ett hållbart samhälle förutsätter stål och har i mer än 45 år arbetat med material och kompetensfrågor som bidragit till ett innovativt och modernt användande av stål. Detta ser vi bidrar till ett ökat användande av stål inom byggbranschen. SBI:s arbete och engagemang möjliggörs bland annat av att knyta olika typer av intressenter till verksamheten. Intressenter är företag som i olika grad är verksamma inom stålbyggande.

Frågor besvaras av Johan Löw 0762 11 61 00

Stålbyggnadsinstitutet
Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8020063585

Kontaktperson

Björn Åstedt
VD
bjorn@sbi.se

Sänd till en kollega

0.048