23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

För alla ljushuvuden finns det äntligen produkter som matchar ert skarpt lysande intellekt!

Armaturen RoLED från tyska FKB, som med sitt unika raster ger en spridning på hela 120° vilket leder till en utmärkt ljusbild i maskinutrymmet. Lång livslängd på cirka 50 000 timmar, låg värmeutveckling, hög färgåtergivning samt IP-67 Certifiering.

Armaturen RoLED från tyska FKB, som med sitt unika raster ger en spridning på hela 120° istället för de vanliga 30° vilket leder till en utmärkt ljusbild i maskinutrymmet. Ljusstyrkan går alltså upp men det gör inte energiförbrukningen som sänks med runt 30% gentemot en lysrörsarmatur. Istället för 80 flux per watt får man ut hela 100 flux per watt vilket också betyder mer ljus för pengarna.

Livslängden på en armatur utrustad med LED är makalösa 50 000 timmar gentemot en lysrörsarmaturs 2-3000 timmar. Techmalux RoLED finns i 230V och 24V i längderna 758 mm och 450 mm och de drar 22 W. Diametern på RoLED är 70 mm, precis som de lysrörsarmaturer som används idag i industrin, fästena behöver alltså inte bytas ut. RoLED ger 1600 lumen/ flux och har ett stöttåligt glas- eller plasthölje. Det är en slimmad design med 4 LED-strips och transformatorn ligger gömd bakom belysningen så att hela armaturens längd utnyttjas som ljuskälla.

När du använder LED för att lysa upp något förblir färgåtergivningen mycket hög. Detta ger den upplysta ytan en färg som väl överensstämmer med den verkliga i dagsljus. LED-belysning utstrålar ingen UV-strålning vilket medför att produkter känsliga för UV-strålning bättre består över tid. LED-belysning ger låg värmeutveckling som med fördel kan placeras i trånga utrymmen.

Sammanfattat om RoLED och LED allmänhet:

• 30% Energibesparing och 20% mer ljus per watt
• Lång livslängd på cirka 50 000 timmar
• Låg värmeutveckling
• Hög driftsäkerhet vilket medför låga underhållskostnader
• 120° graders belysning
• Hög färgåtergivning
• IP-67 Certifiering

Mycket är på gång i Sverige och i världen när det gäller energieffektivisering av belysning.
EU:s Ekodesigndirektiv förbjuder all försäljning av kvicksilverlampor 2015. En stor del av Sveriges belysning består av just kvicksilverlampor och det är angeläget att arbetet med att byta ut dessa sker med väl genomarbetade lösningar.
Mekankomponenter följer utvecklingen noga och kan nu tillsammans med FKB presentera ett antal olika LED lösningar för maskiner och andra utsatta områden där det krävs belysning som tål tuffa tag med IP-67 certifierade produkter.

På Mekoms hemsida kan du se de 15 olika varianter av LED-belysning som idag finns i sortimentet.

Om Mekankomponenter
Mekankomponenter grundades 1975 av Sten Brehmer och produktsortiment består främst av fästelement, maskinskydd, låssystem, linjärstyrningar, industri- och maskinbelysning, glidlager, oljeavskiljare och dörrautomatik.
Vi har i över 30 år levererat produkter och tekniska funktionslösningar till svensk och norsk industri, mekaniska verkstäder och offentliga verksamheter. Vi riktar oss till de som kräver lite mer.
Mekankomponenter har väl utvalda generalagenturer såsom HEMA, CONNEX, FKB och Rollvis, och därutöver brett kontaktnät med leverantörer som kompletterar kompetensen och utbudet av funktioner och produkter. För mer information se www.mekom.se.

Mared Components AB (MEKOM)
Box 214
561 23 Huskvarna
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562477975

Kontaktperson

Sofia Ödeen
Marknadsassistent
son@maredgroup.se

Sänd till en kollega

0.062