23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

”Vi byter ut maskinerna innan däcken”

På Norje Sambruk i Bleking rullar elva hjulgrävare och fem traktorer. Samtliga med däck från Trelleborg. Det har de alltid haft och så kommer det förbli, menar ägaren Johan Rosenlund.

Kombinationen lantbruk, entreprenad, maskinuthyrning och camping innebär en mängd varierande uppdrag för Norje Sambruk. Entreprenadbiten har vuxit till företagets huvudsyssla där framför allt marknaden för nya industri- och exploateringsområden står för kärnverksamheten.

– Det är ganska skönt att vara lite ”spretig” och ha fyra ben att stå på, framför allt i oroliga tider som nu. Då är man inte så sårbar.

– Allt började dock med lantbruket, men sedan tio år tillbaka har entreprenadbiten utvecklats och tagit över alltmer. Vi har fortfarande växtodling på 280 hektar med potatis, spannmål och raps, även om det är mer lite av en hobby nu för tiden. Men är man uppvuxen bondpojk så är man.

 Sweden Rock Festival

Campingverksamheten lever upp under en vecka i mitten av juni. Då arrangeras Sweden Rock Festival på Johans marker med tältplatser som ska ordnas till besökarna.

– Det började 2003 som en liten verksamhet med parkering av bilar och korvförsäljning, sedan har det bara ökat. Innan pandemin hade vi runt 8 000 övernattade gäster och vi räknar med en fördubbling kommande år, så där finns att göra.

 Kvalitet och hållbarhet

Med strax över 50 enheter med motor och ratt på företaget blir det också många däck. På de större maskinerna, traktorerna och hjulgrävarna, är det Trelleborg som gäller.

Det är då som kvalitet och hållbarhet spelar huvudrollen i verksamheten.

– För vår del handlar det om att få ut så många timmar som möjligt på varje däck. Traktorerna rullar runt 1 000 timmar per år, hjulgrävarna ligger på knappt 1 700. Då är det viktigt med produkter som vi vet håller, klarar underlagen och som gör arbetet utan onödiga stillestånd.

 Viktigt med bra grepp

På traktorerna och någon hjullastare är det TM-däck som gäller. Resterande hjulgrävare, som mestadels arbetar inom entreprenadverksamheten, är utrustade med Trelleborgs Excavator-däck.

– Starka, robusta däck med bra grepp och rensning är viktigt på traktorerna. Det sparar tid och skänker trygghet i arbetet. Här använder vi oss av TM1000 och TM800 som är idealiska för uppgiften.

– För hjulgrävarna blir det mer utsatta områden, byggarbetsplatser med varierande underlag och ofta vassa föremål på marken, så där använder vi oss av traktormönstrade Excavator som vi fyller med punkteringsvätska. Det är däck som vi verkligen gillar och som passar perfekt för arbetet.

 Snabba beslut och åtgärdsplaner

Samarbetet med Trelleborg har pågått under flera år och Johan har inga planer på att byta däckleverantör.

– Visst har jag testat andra fabrikat genom åren, men jag trillar hela tiden tillbaka till Trelleborg.

– Och det är tack vare snabba beslut och åtgärdsplaner, riktigt bra service och framför allt däck som håller för arbetet – år efter år – utan några som helst problem. Vi brukar byta ut våra maskiner innan vi måste byta däck. Det säger något om kvalitet och hållbarhet.

 Vad har du för framtida tankar om investeringar?

– På däcksidan finns inga andra tankar än Trelleborg. Det sparar både tid och ekonomi. Stillestånd kostar pengar och då finns det ingen anledning att lägga ut slantar på andra märken.

– Det kan ju inte bli bättre än vad det är nu i alla fall.

 Passar du själv på att gå på Sweden Rock varje sommar?

– Tyvärr finns inte tiden. Jag har fullt upp med att driva campingen och se till att allt flyter på och att våra gäster har det bra.

Läs om Trelleborgs lantbruksdäck här.

 

Yokohama TWS
Box 1088
231 81 Trelleborg
Trelleborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560562620

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047