23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

BKT lanserar AGRIFORCE BK T71, larvband för lantbruk.

BKT har nyligen tagit fram ett bandsystem /larvband för jordbrukstillämpningar, för skördetröskor och traktorer.

Larvbanden för lantbruk har ingen metallkärna vilket innebär en högre flexibilitet, särskilt på våt och mjuk mark. De övergripande fördelarna med larvgummibanden är förbättrad produktivitet och prestanda eftersom banddrivna traktorer kan köras i högre hastigheter med samma effekt och lägre bränsleförbrukning.

AGRIFORCE BK T 71

AGRIFORCE BK T 71 är BKT:s senaste gummilarvbandserie för motorstarka traktorer som används vid allmän jordbearbetning och för radgrödor.

Det här helt nya larvbandet för lantbruk har den perfekta balansen mellan högdimensionell stabilitet och flexibilitetför att säkerställa extraordinär hållbarhet året runt.

Huvudfunktoiner för AGRIFORCE BK T71 i olika lantbrukstillämningar.

  • Dragförmåga olika lantbrukstillämningar
  • Hård och förbättrad yta
  • Mjuk yta
  • Självrensande
  • Väghållningsförmåga på HIS

AGRIFORCE BK T71 är BKT:s nyaste gummibandserie för motorstarka traktorer som används vid allmän jordbearbetning och för radgrödor. Mönstret är gjort av en gummiblandning med hög prestanda som säkerställer maximal motståndskraft mot skärning, slitning och nötning.

Klackarna ger utmärkt dragförmåga och körkomfort samtidigt som drivdäckklackarna har en optimerad form för bästa flexibilitet. Stommen har fyra stålkordslager med hög elasticitet för att minimera ojämn lastfördelning, vilket minskar slitage och skador på gummispårets inre yta.

Det optimerade mönstret ger utmärkt dragförmåga och komfort vid körning, medan däckklackarna i drivsystemet med ingreppstransmission har en optimerad form för bästa flexibilitet. Dessutom har däckstommen förstärkts med fyra stålkordslager med hög elasticitet.

Därmed tillhandahåller AGRIFORCE BK T71 en perfekt balans mellan hög dimensionsstabilitet och flexibilitet för att säkerställa utomordentlig hållbarhet i alla årstider.

Jordbruksband saknar metallkärna, vilket ökar flexibiliteten, i synnerhet på våt och mjuk jord. De övergripande fördelarna med gummiband är ökad produktivitet och prestanda då bandtraktorer kan köras vid högre hastigheter på åkern med samma effekt, och uppvisar därmed högre bränsleeffektivitet.

Larvband eller däck?

Det finns inget generellt svar på den här frågan. Det beror först och främst på var och när du använder utrustningen/maskinen. Det beror också på de behov som föreligger gällande flytförmåga, minskad jordpackning och dragförmåga, liksom på typen av underlag där maskinen ska köras.

Tekniskt sett är ett larvgummiband ett system för framdrivning av fordon där ett band bestående av gummilänkar drivs av två eller flera hjul plus spårrullar. Den största skillnaden mellan band och däck är hur de fördelar vikt. Be om experthjälp för att utvärdera dina specifika behov.

BKT´:s band och däcktillverkning

Det första steget i både band- och däcktillverkningsprocessen är gummiblandningens sammansättning. Naturgummi eller syntetiskt gummi, kimrök och andra ämnen blandas för att skapa en specifik sammansättning för de olika däcken och bandkomponenterna.

Gummiblandningens sammansättning skiljer sig åt i kemiska och mekaniska egenskaper för att tillhandahålla just de egenskapersom behövs för olika maskiner, vagnar och redsap med olika tillämpningar. För både band och däck monteras gummerade textil- eller stålkabelskikt tillsammans med olika komponenter följt av formning, gjutning och vulkanisering. Att bygga ett band har fler processteg på grund av larvbandets struktur.

För att få veta mer om AGRIFORCE BK T 71 kontakta Gripen Wheels.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078