23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Monster Jam är tillbaka i Stockholm .

Monster Jam® – världens största motorsportupplevelse för hela familjen, som inte lämnar någon oberörd kommer till Stockholm! Den 11 februari går eventet av stapeln på Friends arena.

Showen startar klockan 15.00 och det välkända Pit Partyt startar klockan 11.00

BKT Tires är huvudsponsor och alla monstertruckar kör på BKT däck. De specialdesignade däcken är konstruerade för att klara enorm påfrestning.

Fans och spänningssökare på utsålda arenor runt om i världen vittnar om fantastiska trick, grym racing och galna stunts. Konstruerade till perfektion intar de mest populära monstertruckarna på fyra ton arenan, inklusive den legendariska Grave Digger®, 14-faldiga världsmästaren Max-D, mäktiga Megalodon® och ännu fler, tävlar de på gruset och tänjer på alla gränser i hastighet och skicklighet. Dessutom, se en spännande uppvisning i freestyle motocross (FMX). Upplev full gas och kul för hela familjen – bara på Monster Jam. Så stort som det kan bli!

Monster Jam är en amerikansk TV-serie och ett stort livesportevenemang med freestyletävlingar och racing, där monstertruckar tävlar och samlar poäng för att utröna vilka förare som är de bästa. Varje år arrangeras över 350 shower som har mer än 4 miljoner åskådare. Serien drivs av bolaget Feld Entertainment och evenemanget har besökt Sverige flera gånger.

BKT tires som är huvudsponsor och spelar en central roll vid samtliga Monster Jam-evenemang, Företaget är som sagt officiell däckleverantör för alla Monster Jam-truckar som deltar i showerna och har designat och utvecklat det speciella ”BKT Monster Jam-däcket”, som är det specialdäck som alla monstertruckar är utrustade med.

Däckgrossisten Gripen Wheels är exklusiv svensk importör av BKT däck och kommer att vara på plats under eventet. Gripen Wheels och BKT har ett nära samarbete och den svenska däckgrossisten säljer BKTs alla ”Off-highwaydäck” inom segmenten lantbruk, entreprenad, industri, gruvdrift, ATV, m.m.

PIT PARTY

Friends Arena, 11 FebruarI 2023 11.00 – 13.30

Det roliga börjar på Monster Jam Pit Party. Innan evenemanget kan du uppleva de enorma Monster Jam-truckarna på nära håll, se liveintervjuer före showen, träffa förarna, ta bilder och njuta av oförglömliga familjevänliga aktiviteter. Dessutom får du en se hur monstertruckarna är byggda för att klara konkurrensen. Ta med hela familjen till Monster Jam Pit Party, den enda platsen där du kan få tillgång till dessa mekaniska underverk. Det är en oförglömlig del av Monster Jam-upplevelsen

Showen startar klockan 15.00
Läs mer på www.monsterjam.se

Monster Jams monstertruckar

Monstertruckarna är specialbyggda giganter som väger minst 4,5 ton. De är cirka 3,40 meter höga och 3,70 meter breda. Motorerna genererar 1500 hästkrafter, tack vare en fläktar som tvingar in luft och bränsle. Truckarna drivs av metanol och förbrukar tre liter bränsle per minut. Förarhytten är en stålkonstruktion och är monterad på truckens chassi. Flaken är specialbyggda och tillverkade av glasfiber. Varje truck transporteras i specialförberedda trailers, som kan innefatta reservdelar och så många som två truckar i varje trailer.

Idag tillverkas alla officiella monstertruckdäck av BKT. Däcken är 165 cm höga och 110 cm breda och körs till ett lufttryck på bara 3,5 -4,5 kg, trots att de väger 360 kg vardera, ensamt utan fälgen.

Däcken är starka nog att klara de 4 ton tunga monstertruckarna med 1500 hästkrafter i tuff terräng och flexar bra då BKTs däck är något mjukare än tidigare monstertrucksdäck.

Banan

För att bygga en Monster Jam bana krävs många vagnslaster med lera och jord. Mängden beror på arenans storlek. Monster Jams Crew arbetar i flera dagar med att bygga en bas, varpå man bygger hindren. Alla hinder mäts noggrant för att garantera en rättvis tävling, samtidigt som deras utformning ger showen extra spänning.

Det blir en storslagen motorfest utöver det vanliga och Gripen Wheels ser fram emot att vara på plats med huvudsponsorn BKT Tires!

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047