23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gripen Wheels skänker fältkaminer till Ukraina.

Gripen Wheels har nyligen skänkt material till 220 av de kaminer som Väderstad svetsat och skänkt till Ukraina.

Det var Gripen Wheels VD Pelle Fritzson som bestämde sig för att vara med och bidra till Väderstads hjälpinsats, initierad av Morgan Collin.

Kriget i Ukraina drabbar folket hårt och med ett försvagat elnät och sjunkande temperaturer blir vintern en extra tuff för de krigsdrabbade.

Nu kommer hjälp i form av konstruerade kaminer från maskintillverkaren Väderstad. Morgan Collin är initiativtagare till projektet att sända hjälp i form av fältkaminer som Väderstads anställda svetsar på fritiden.

Morgon Collin som är produktingenjör på Väderstad såg i början av oktober ett nyhetsinslag om lokala kamintillverkningsinitiativ i Ukraina.
Då väcktes idén att han själv skulle kunna hjälpa tillgenom att ta fram svetsade kaminer.

Han presenterade idén för ledningsgruppen som självklart biföll idén. Bara några veckor senare hade Morgan Collin tagit fram en prototyp på en hopsvetsad fältkamin. Morgan tog kontakt med tre av Väderstads leverantörer om möjligheten att få material donerat. De skänkte materialet till Väderstad och efter en veckas ledtid hade man det på plats. Kaminen är enligt Morgan inte så avancerad, utan en plåtspis, eller kamin som den kommit att kallas, som är platseffektiv och relativt lätt att transportera.

Nu har Gripen Wheels, som en av Väderstads samarbetspartner, varit med och bidragit genom att skänka material till 220 kaminer.

Vi är väldigt glada över Morgans fina initiativ och över att ha varit med och bidragit till att hjälpa folket i Ukraina. Pelle Fritzson, ägare och VD för Gripen Wheels bestämde sig utan tveksamhet för att skänka material till hela 220 kaminer.

I ett email från Morgan Collin till Pelle Fritzson i början av februari 2023 säger Morgan bland annat så här;

”Jag kan nu meddela att vi under förra veckan svetsade klart de sista kaminerna och det har löpt på otroligt bra”
Morgan Collin, Väderstad, initiativtagare till projektet.

På Väderstad har de anställda under vintern 2022/2023 ägnat tiotalet kvällar, efter avslutad arbetstid åt att svetsa kaminer på frivillig basis. Väderstad valde i ett tidigt skede att vara öppna med initiativet, så intresset utifrån har vuxit med tiden. I Facebook-gruppen ’Kaminer till Ukraina’ är underlagen fria för vem som helst att ladda ner. Det finns tusentals verkstäder i Sverige som har utrustning för att tillverka kaminerna av detta slag.Sedan projektstarten har Morgan Collin tillsammans med närmare 100 frivilliga medarbetare på Väderstad nu i februari 2023 tillverkat närmare 1000 kaminer.

Fältkaminerna skickas med Väderstads ordinarie lastbilstransporter till företagets dotterbolag i Zhashkiv, som i sin tur kontaktat lokala välgörenhetsorganisationer för vidare distribution till de områden i Ukraina där de behövs som mest.

Det är fint att kunna vara med och bidra med så konkret hjälp som vi vet kommer fram till de behövande och på Gripen Wheels är vi stolta över att vår VD Pelle Fritzson bestämde sig för att donera material till 220 kaminer som nu värmer människor i nöd.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.048