23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Trelleborg avancerar i rankingen Hållbara Bolag 2022

Trelleborg behöll för 2022 andraplatsen i sin kategori Kapitalvaror i den årliga svenska hållbarhetsrankingen Hållbara Bolag.

I den sammanlagda rankningen av alla svenska börsbolag avancerade Trelleborg till delad tredje plats.

Trelleborgs fortsatta toppranking visar att vårt fokus på att skydda det väsentliga och att inkludera hållbarhet i alla delar av verksamheten har gjort vårt företag väl positionerat för omställningen till en mer hållbar framtid.

"Detta understryker vår ambition att vara ledare inom hållbarhet i vår bransch och visar det starka stödet och det hårda arbetet från hela organisationen", säger Ulrika Wedberg, Vice President Sustainability.

Rankingen ”Hållbara Bolag” inkluderar OMX Nasdaq-noterade bolag som tillhör GICS-industrigrupper, kapitalvaror, konsumtionsvaror, förbrukningsvaror, banker, investeringsbolag samt material.

Rangordningen baseras på flera olika delar. Förutom öppen information från företagsrapporter och webbplatser har företag svarat på en enkät om sitt arbete inom bland annat: Strategi & FN:s hållbarhetsmål, riskkartläggning, miljö, klimat, mänskliga rättigheter, antikorruption och medarbetarfrågor.

Rankingen arrangeras av tidningarna Dagens Industri och Aktuell Hållbarhet och genomförs av Handelshögskolan vid Lunds universitet tillsammans med en rådgivande kommitté.

Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. De innovativa lösningarna accelererar kundernas utveckling på ett hållbart sätt. www.trelleborg.com

Trelleborg Wheel Systems  ingår i Trelleborgkoncernen och är en ledande global leverantör av däck och kompletta hjul till off-higway fordon såsom lantbruksmaskiner, materialhanteringsfordon, entreprenadmaskiner och specialapplikationer. Företaget erbjuder högspecialiserade lösningar som skapar mervärde för kunderna och man är samarbetspartner till ledande originaltillverkare. www.trelleborg.com/wheels 

Yokohama TWS
Box 1088
231 81 Trelleborg
Trelleborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560562620

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047