23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Norska maskinförare välkomnar intelligent arbetsbelysning

Øyvind B. Schulstadsveen på Elverum i Norge har även denna snöfyllda vinter tillbringat många timmar i sin Volvo L70H. Från den lyser han upp omgivningen med sina nya INTELLilight från TYRI Lights.

– Det är som en uppenbarelse, säger Schulstadsveen efter ännu ett pass med snöröjning där han fått god hjälp av de 18 lampor han har runt sin hjullastare.
Han driver Schulstadsveen Maskindrift AS och har varit i branschen i över 20 år. Uppdragen är plogning och spridning på vintern samt kantklippning och sopning på sommaren.
Hela tiden har han följt utvecklingen inom branschen med koll på det som gör arbetsdagen lite lättare och bättre.
– Jag har alltid haft TYRI-lampor på min utrustning. När jag skaffar en ny maskin tar jag av originalljuset och byter ut det mot TYRI Lights. Jag gillar att hänga med i ny teknik, så den nya hjullastaren jag skaffade innan jul valde jag då att utrusta med helt nya INTELLilight, säger han entusiastiskt.

Flexibel arbetsbelysning
Men vad är då INTELLilight?
– INTELLilight är ett belysningssystem med vilket du kan ändra färgtemperatur och ljusintensitet. Du kan gruppera olika lampor i olika grupper efter behov. Användningsområdena för detta är allt som har med anläggningsarbete att göra, liksom skogsbruk, jordbruk, snöplogning samt lastning och lossning, säger Rikard Forsgård i Egil Verne AS som distribuerar TYRI Lights i Norge.
 
Är du ute i riktigt oväder kan det vara en fördel att byta både lumen och kelvin och på INTELLilight kan du reglera från 0 - 2900 effektiva lumen och från 2700 - 6500 kelvin så att ljuset blir varmare/gulare med låg kelvin och kallare med hög kelvin. Det gör att ljuset lättare tränger igenom partiklar som snö eller damm. Det handlar inte alltid om max ljuseffekt för att se så bra som möjligt.
 
Allt styrs med en app
Än så länge finns det två varianter av styrsystem för INTELLilight. Ljuset kan styras med en app på telefonen eller via en enkel fjärrkontroll. Båda är baserade på Bluetooth, liksom hela systemet. För maskintillverkare arbetar TYRI nu med att utveckla en lösning för att integrera INTELLilight  i maskinens ursprungliga drift.
 
200 timmar
En hel del av de första leveranserna av INTELLilight har skett till just Norge.
– Norge har alltid legat långt fram när det gäller viljan att testa ny teknik. Vi har nu sålt över 1000 lampor och genomfört rejäla tester i verklig miljö, säger Forsgård. En av dem är Schulstadsveen Maskindrift AS. Under hela vintern testade Øyvind Schulstadsveen de nya lamporna i över 200 timmar.
- Att kunna justera ljuset efter olika arbetsförhållanden och väderlek gör att man som förare blir mindre trött. Det gör att man både mår bättre och blir mer effektiv.
Systemet har nu varit i bruk i drygt ett år och återkopplingen från maskinförarna har varit tydlig. Ingen vill gå tillbaka till den belysning de hade innan de fick denna innovation installerad. Ingen vill längre ha en ”one size fits all”-lösning.
 

TYRI Sweden AB
Aröds Industriväg 78
422 43 Hisings Backa
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5563823037

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047