23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nu lanserar Hitachi en 9 tons elektrisk grävmaskin

Som svar på den ökande efterfrågan på elutrustning för att minimera byggbranschens ekologiska fotavtryck med utsläpp kan Hitachi nu presentera sin nya helelektriska grävmaskin i Sverige (ZX85US-6EB).

ZX85US-6EB kombinerar de bästa egenskaperna från två världar: det är en högpresterande anläggningsmaskin, och den leder dig som användare in i den elektriskt mobila framtiden. Utan några kompromisser alls kan du använda den för att elektrifiera ditt företag. När du lämnar anbud på kommunala projekt, kan det vara en konkurrensfördel. Du bevarar inte bara miljön med en utsläppsfri maskin, utan förlitar dig också helt på att arbeta effektivt och ekonomiskt.

Noll utsläpp och max prestanda – eldriven från Delvator
Jämfört med dieseldrivna maskiner finns det inga kompromisser i den nya maskinen vad gäller prestanda, komfort och den världsberömda hydrauliken. Den har kraft och uthållighet samt en rymlig och bekväm hytt. Dessutom är ju avgaser och motorljud obefintliga. 

ZX85US-6EB drivs av en elektrisk drivlina och batterierna är underhållsfria och kräver väldigt liten daglig inspektion. Du kan välja mellan batteridriven drift och kabelansluten drift, vilket gör att maskinen kan arbeta under laddning. Att använda båda metoderna säkerställer att arbetet fortsätter produktivt och kontinuerligt och du sparar både tid och pengar.

4–6 timmar vid full effekt
Med en genomsnittlig arbetstid på 4–6 timmar erbjuder den nya maskinen utmärkt uthållighet. Batteriet är på 100kWh och på 2 ½ timme är det fulladdat. I snabbladdningsläge är den redo att fungera igen på bara 45 minuter. Maskinen är utrustad med inbyggd laddare för 3-fas.

Fördelar med den nya maskinen (ZX85US-6EB):
Låga ljudnivåer och minskat underhållsbehov
Flexibel strömkälla: kan drivas med litiumjonbatteri eller kabel
Kraftfull effekt motsvarande dieseldriven modell
Förbättrad drifttid på grund av CCS-snabbladdning
Ingen elförbrukning när maskinen inte jobbar
Tyst drift som inte stör – kan t ex arbeta kvällstid i bostadsområden
Utmärkt för inomhusjobb, då det inte behövs något frånluftssystem för avgaser
Dagliga driftsdata från fjärrövervakningssystem
Den bakre kameran övervakar säker anslutning av kabeln för ökad säkerhet
Monitorn är lätt att se

Förutom ZX85US-6EB har Hitachi tagit fram flera modeller av elmaskiner. Gemensamt för alla maskiner är att de inte har några lägre specifikationer jämfört med sina dieseldrivna tvillingar, utan man har behållit samma kapacitet. Utan att göra avkall på kraften, komforten eller hydrauliken.

Följande modeller finns också i Hitachis utbud:

ZX55U-6EB: En batteridriven grävmaskin på fem ton med exceptionell manövrerbarhet och prestanda i trånga utrymmen. Går att köra under tiden man laddar.

ZX23U-6EB: En batteridriven 2,5 ton minigrävare med lägre ljudnivåer, förbättrad effektivitet och exceptionell prestanda i trånga utrymmen. Jämfört med konventionella modeller har den färre underhållskrav och mindre stillestånd. 

ZX135U-7EB: 14–15 ton – En något större, men kompakt kortrumpad modell. Kan ladda med dubbel kapacitet och passar i tätbefolkat område och miljözoner. Släpps på marknaden i början av 2024.

 

Välkommen på Maskinernas dag i Eslöv!
Den 14–15 april har vi maskinvisning och provkörning hos oss på Delvator.
Delvator, Liebherr, Zeppelin har alla öppet hus och visar upp sina maskinnyheter med underleverantörer på plats.

 Välkommen fredag 14 april kl. 13–18 och lördag 15 april kl. 10–14!

DELVATOR AB
Box 196
241 23 Eslöv
Eslövs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563473569

Kontaktperson

Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
+46 702612537 sussie.sorensson@delvator.se

Sänd till en kollega

0.047