23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konstruktörens kompetens är värdefull!

| Medlemsnyhet | Företag Stålbyggnadsinstitutet

För aktörer på en allt mer nischad marknad med ökande konkurrens från övriga Europa finns det anledning att fundera över hur företagets tjänster och produkter bättre kan marknadsföras.

Marknadsför kompetensen
Ett sätt att sticka ut är genom god kompetens hos företagets viktigaste tillgång, personalen. Att kunna verifiera detta värde bidrar till trovärdigheten, Stålbyggnadsinstitutets certifiering av stålbyggnadskonstruktörer gör just det. Det ger också den enskilde personen en god kompetensutveckling som ofta hjälper till att hålla motivationen uppe. Utbildningen som ligger tillgrund för certifieringen är kurspaketet SBP-N. SBP-N kan läsas antingen som en matnyttig kurs utan certifiering eller med ambition att certifiera sig, då med inlämningsuppgifter och tentamen.

Kompetensen efterfrågas
Vi kan se att personer som har gått vår utbildning får framstående positioner i företagens organisationer och i spännande projekt. Ett exempel på senare tid är Karolinska Institutets prisbelönta hörsal, Aula Medica, där en certifierad konstruktör har varit starkt bidragande till det lyckade projektet. Här utnyttjas materialet maximalt för att uppnå bra funktion, ekonomi, teknik och arkitektur.
Från industrins sida börjar kravställningar som inkluderar certifierade konstruktörer att dyka upp. Basindustrin i norr anger i sin, Guide för svetsning och tillverkning av bärverk, att behov av certifierad stålkonstruktör avgörs från fall till fall. Företagen som samarbetar i Basindustri i norr är Billerud Korsnäs, Boliden Mineral, LKAB, SCA, Smurfit Kappa och SSAB.

Bilden i artikeln: Aula Medica, konstruerad av en certifierad konstruktör


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Stålbyggnadsinstitutet

Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Sverige
Stålbyggnadsinstitutet

Sänd till en kollega

0.109