23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En lyckad hjullösning till en elektisk kompakt hjullastare.

Gripen Wheels har fått nöjet att leverera 4 kompletta hjul till Swecon Anläggningsmaskiner i Skövde. Dessa monterades av Swecon Skövde på en till en fabriksny Volvo L25 Electric kompakt hjullastare, som sålts till Markus Brisbo på Östergården Brismene söder om Falköping.

Markus som är köpare av maskinen, driver Brisbo Lantbruk och 2022 erhöll han den fina utmärkelsen Årets mjölkföretagare.

Det var Pär Andersson, säljare på Swecon Skövde som sålde den kompakta hjullastaren och som kontaktade Gripen Wheels säljare Peter Hjerp för att ta fram en lämplig hjullösning då orginaldäcken skulle bytas ut.

Hjullösningen bestod av följande:
Däck: 500/45-20 18PR 160A8/164A6 TL FLOTATION TR-678 BKT E
Fälgar: W16Lx20 EXC HD SILVER

De fina bilderna på maskinen fick vi av Pär Andersson på Swecon i Skövde.

Nedan kan ni läsa om FLOTATION TR 678, om Swecon Anläggningsmaskiner AB och om slutkunden och dennes lantbruk Brisbo Lantbruk, samt om den banbrytande elektriska kompakta hjullastaren.

BKT FLOTATION TR 678

TR-678 från BKT Tires är ett flotationsdäck som är konstruerat för arbetsfordon och släpvagnar inom lantbruket. Det passar även bra för kompakta, runtomsvängande hjulgrävare och lämpar sig både för arbete i terräng såväl som på byggarbetsplatser och i stadsmiljöer.
Däcket är mycket sidostabilt och klarar tung belastning, samt garanterar samtidigt låg jordpackning. Det ger utmärkt dragförmåga och erbjuder enastående självrensande egenskaper.

Den starka konstruktionen står för hög lastkapacitet medan stålbältet skyddar däcket mot punkteringar och skador.
TR 678 har en skärbeständig gummiblandning som ger utmärkt skär-och flisresistans även i svår terräng under extrema förhållanden.

Gripen Wheels lagerhåller fälgar till de här däcken – Volvogula, svarta, silver och mörkgrå.

Egenskaper:

  • Dragförmåga
  • Hög lastkapacitet
  • Motståndskraft mot punkteringar och skärande underlag
  • Självrensande

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

Ni köper däck och kompletta hjul hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

Swecon anläggningsmaskiner AB

Swecon är auktoriserad och rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment.
På den svenska marknaden har Swecon idag ca 35 anläggningar ca 650 anställda och omsätter över 4 miljarder kronor.

Swecon anläggningsmaskiner AB säljer maskiner som tillverkas av Volvo Construction Equipment, i ett omfattande erbjudande som inkluderar alla produktlinjer, supportprodukter och begagnade maskiner.

Swecon är en del av svenska Lantmännen-koncernen, ett jordbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom jordbruk, maskiner, bioenergi och mat. Det innebär att Swecon i själva verket ägs av 20 000 svenska jordbrukare, har runt 10 000 anställda, har verksamhet i hela Europa och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis. Med sin grund i spannmål förädlar man resurser för ett livskraftigt jordbruk.

Swecon, som ett företag inom Lantmännen, bildades den 1 januari 1999 genom en sammanslagning av tio självständiga återförsäljare inom Lantmännen.
Sammanslagningen var resultatet av Volvo CE:s uttalade strategi att ha starka återförsäljare på varje marknad.

Totalt har Swecon idag över 1200 anställda, cirka 100 serviceanläggningar, inklusive servicepartners, och över 400 mobila serviceenheter på sina europeiska marknader.

Brisbo Lantbruk

Lantbruket drivs idag av Markus Brisbo, som idag tillhör den femte generationen att bruka Östergården i Brismene som ligger mellan Falköping och Ulricehamn, där man bedrivit lantbruk sedan 1820. På lantbruket arbetar Markus tillsammans med brodern Per Brisbo samt pappa Janne Brisbo. Man har även hjälp av djurskötaren Emmy Andersson.

Verksamheten består av mjölkproduktion med ett 70-tal mjölkkor av rasen Holstein och ca 100 kvigor för rekrytering. Mjölkproduktionen är den huvudsakliga verksamheten i företaget och 2022 utsågs Markus till Årets mjölkföretagare. Avkastningen ligger på ca 12 000 kg ECM per år.

Ett andra verksamhetsområde består av uppfödning av mjölktrasttjurar och man innehar löpande ca 200 tjurar för nötköttsproduktion.

”Vi har alltid haft två ben att stå på. Både mjölk och kött har sina dippar, men oftast inte samtidigt”
Säger Markus Brisbo, på bild nedan, till tidningen Husdjur i en intervju 2022.

Det som är utmärkande för gården är hög lägsta-nivå inom alla områden. Man har stort fokus på god djurhälsa och på grovfoder av hög kvalitet. Markus och lantbruket har även varit finalist i Årets Vallmästare®. Markus Brisbo strävar efter att digitalisera och effektivisera produktionen där det går, för att spara tid, samt att hålla nere kostnaderna i arbete och insatsvaror.

Juryns motivering då Markus Brisbo utsågs till Årets Mjölkbonde 2022 löd:

”Årets Mjölkbonde® 2022 har visat en tydlig vilja till successiva förbättringsåtgärder och framgångsrikt utvecklat ett mjölkföretag med uttalad bärkraft. Genom att utveckla flera ben att stå på har man skapat ett ekonomiskt robust företag. Gården har en imponerande god djurhälsa som tillsammans med fokus på grovfoderproduktionen och klokt utnyttjande av ny teknik gör företaget till ett av de mest framgångsrika i Sverige. Företaget har också en hög förmåga att optimera företaget ur ett företagsperspektiv och ständigt sträva efter förbättringsåtgärder där även den anställde är drivande, vilket skapat ett mjölkföretag i toppklass. Vi gratulerar familjen Brisbo till utnämningen Årets Mjölkbonde® 2022.”

Vi på Gripen Wheels är glada över att Pär Andersson på Swecon i Skövde kontaktade Gripen Wheels då Markus och Brisbo lantbruk behövde hjul till sin nya elektriska maskin, som ska gå på ett så fint lantbruk.

Volvo L25 Electric

Volvo L25 Electric är en eldriven kompakt hjullastare och den senaste utvecklingen från Volvo Construction Equipment, som har gått i bräschen för innovationer inom hjullastare i över 65 år. Maskinen levererar enligt återförsäljaren Swecon Anläggninsmaskiner AB den prestanda du väntar dig, men med den utsläppsfria eldrift du bara drömt om. Oavsett applikation kan du lita på att den här eldrivna kompakta hjullastaren levererar – men på ett tystare, renare och komfortablare sätt.

Maskinvikt: 4900-5270 kg

Kapacitet i standardskopa: 0,9 kubikmeter
Batterikapacitet: 40 kWh
Drivlina för elmotor (topp): 22kW
Arbetshydraulik för elmotor (topp): 14 kW
Tipplast: 3350 k…vid full sväng: 38 grader
Brytkraft: 54.5kN
Hydraulisk lyftkapacitet, max. 55 kN
Gaffelnyttolast 80%: 2000 kg
Max. tömningshöjd: 2495 mm
Max körhastighet – högfartsersion: 20 km/h
Batterispänning: 48 V
Batterikpacitet (helt paket): 48 kWh
Laddningstid (med integrerad laddar) 400 VAC 16 A: ~ 6h
Laddningstid (med extern laddare till 80% laddning) 400 VAC 32 A: ~ 2h
Ungefärlig driftstid (beroende på applikation): upp till 8h

Vi är glada över att ha fått leverera en komplett hjullösning till en elektrisk maskin och riktar ett stort tack till Pär Andersson på Swecon Anläggningsmaskiner och till Markus Brisbo på Brisbo Lantbruk.

 

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032