23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Green Deer i Växjö utrustar Orraryds gårds fabriksnya John Deere 6R 250 med kompletta hjul.

Då Orraryds Gård som ägs av bröderna Christer och Magnus Karlman behövde två nya traktorer vände sig Christer till sin lokala återförsäljare Green Deer i Växjö och säljaren Eric Lundqvist.

Det resulterade i att de införskaffade två fabriksnya John Deere traktorer. En JD 6155M och en JD 6R 250 på hela 300 hk. På den sistnämnda traktorn ville man byta ut orginalhjulen, eftersom man ville ha större och bredare hjul för minskad jordpackning, men med bibehållen dragförmåga.

”Däcken gör halva traktorn”
Säger Christer Karlman.

Den traktor som bröderna bytte in vid nyköpet var även den utrustad med BKT däck och eftersom dem var så nöjda med dessa så valde dem att återigen välja BKT till den nya traktorn.

Traktorn skall huvudsakligen användas med gödseltunna men även i vallskörden samt för valltransporter och behöver däck som klara höga laster med god dragförmåga och låg jordpackning.

Hjullösningen tas fram

Eric Lundqvist på Green Deer i Växjö kontaktade Göran Jeppsson, säljare och produktspecialist på Gripen Wheels och önskade en offert på 900 mm breda bakhjul och matchande framhjul till den fabriksnya John Deere 6 250R

Göran tog fram en hjullösning med BKT AGRIMAX FORCE IF i följande dimensioner:

Fram: 710/60R30 168D TL FORCE AGRIMAX BKT IF
Fälgar: DW25Bx30 FÄLG FIXTRAC – S

Bak: 900/60R42 186D TL FORCE AGRIMAX BKT IF
Fälgar: DW30BX42 FÄLG FIXTRAC – S

Bakhjulen med 900/60-42 mäter hela 2,15 m i diameter. Bredden i kombination med att dessa IF däck tillåter lägre lufttryck ger lägre jordpackning men med riktigt bra dragkraft.

Vi märker dagligen ett stigande intresse för våra BKT däck, som idag används på mycket stora egendomar i Sverige som enda däckfabrikat, och möter en starkt ökad efterfrågan och det blir kul att följa däcken och bröderna på Orraryds gård.

Nedan kan ni läsa om BKT AGRIMAX FORCE IF samt om Green Deer, Orraryds Gård och John Deere 6R 250 som utrustades med de nya hjulen.

BKT AGRIMAX FORCE IF

AGRIMAX FORCE, är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket.
Detta däck ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.
Att däcket är ett däck med IF teknologi innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.
AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

Egenskaper:

 • Tunga laster vid låga tryck
 • Hög flytförmåga
 • Reducerad jordpackning
 • God dragkraft
 • Brett avtryck som ger perfekt grepp
 • Möjlighet till hög hastighet
 • Ger god bränsleekonomi
 • Självrensande

Bidrar med minskad jordpackning

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

AGRIMAX FORCE klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket.
Däcket lämpar sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Även detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden.

För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 och 427.

Tekniska specifikationer för AGRIMAX FORCE kan ni läsa här.
Ni köper AGRIMAX FORCE hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

Teknisk data 710/60R30 BKT IF Force
https://www.bkt-tires.com/se/sv/agrimax-force~cd~IF710-60R30CFO~1806~is.pdf

Teknisk data BKT 900/60R42 IF Force
https://www.bkt-tires.com/se/sv/agrimax-force~cd~IF900-60R42CFO~1810~is.pdf

Green Deer AB

Green Deer är Sveriges största John Deere återförsäljare och ägs av Green Deer Holding. I årsskiftet 2021/2022 blev de tre bolagen Bil & Traktorservice, Svenssons Motor och Agro Maskiner Gotland ett gemensamt bolag och arbetar nu tillsammans under namnet Green Deer.

Green Deer Holding är också majoritetsägare i Värmdal & traktorservice AB samt Gunnars Maskiner AB.  Företaget har cirka 300 anställda och erbjuder tjänster och betjänar kunder från 20-talet försäljnings- och serviceanläggningar över mellersta- och södra Sverige.

I det primära produktsortiment som erbjuds på alla anläggningar hittar man John Deeres förstaklassiga maskiner och utrustning inom lantbruk, golf, grönytor samt Kramers hjul- och teleskoplastare av högsta kvalitet.
Green Deer tillhandahåller dessutom produkter och utrustning från en mängd olika andra leverantörer. Utbudet från övriga leverantörer kan skilja sig åt mellan företagets verksamhetsorter.

Green Deers butiker och verkstäder erbjuder en bra eftermarknad och ser till att kunderna får reservdelar och service så snabbt och effektivt som möjligt.
Butiken i Växjö ligger på Pistolvägen 3.

Orraryds Gård

Christer och Magnus Karlman driver sedan 1994 mjölkgården Orraryds Gård i Värends Nöbbele söder om Ingelstad. 
De är även delägare i bolaget Ingelstad Agri sydost om Växjö tillsammans med Martin Lindeqvist, som driver bolaget. Bolaget arrenderar flera gårdar varav tre bedriver mjölkproduktion och en är skoljordbruket på Ingelstadgymnasiet. 

Orraryds Gård plus Ingelstad Agri omfattar ungefär 900 hektar åker, 200 hektar bete och 450 hektar skog. Totalt har man 600 mjölkande kor och ungefär 1 500 djur totalt och man föder även upp tjurar på Orraryd.

Lantbruket bedriver omfattande mjölkproduktion som överstiger 12 000 kg ECM/ år.

Man har cirka 15 anställda totalt på båda enheterna, och alla är inte heltid. Tack vare ett samarbete med Ingelstadgymnasiet är eller har många anställda varit elever på skolan.

Magnus Karlman har en gedigen historia inom Växa, och blev engagerad redan innan husdjursföreningarna slogs samman till Växa. Han satt då i styrelsen för husdjursföreningen i Kronoberg och Blekinge.

Framgångsfaktorerna på gården är ett stort intresse för avel och en mycket duktig personal som har ett gott djuröga.

John Deere 6R 250

Varje 6R traktor har utvecklats och konstruerats för att vara din mångsidigaste, lättaste och kraftfullaste arbetspartner, och byggd för att kunna hantera alla de utmaningar som den ställs inför, både på fältet och på vägen.

6R 250 är sedan fem år tillbaka obesegrad i DLG PowerMix transporttestet 2.0* (transporttillämpningar). Bränsleförbrukningen ligger på endast 348 g/kWh för diesel (mörkgrön stapel) och 16 g/kWh för avgasvätska (DEF) (ljusgrön stapel).

 • Max. effekt (ECE-R120): 275 hk (202 kW) + 26 hk (20 kW) IPM
 • 6,8 liters, 6-cylindrig motor
 • Transportvikt: 9,65 ton. Hjulbas: 2,90 m
 • XXL ComfortView™ hytt (3,33m³) med 2 panoramadörrar eller B-stolpe på vänster sida, Gen 4 CommandCenter™ monitor,
 • och en ljudnivå på endast 71 d(B)A
 • Växellåda: AutoPowr™
 • Max lyftkapacitet med kopplingskrokarna: 10 400 kg
 • Lyftkapacitet genom hela lyftrörelsen: 7000 kg

Här finner ni en produktbroschyr med mer information samt tekniska specifikationer för John Deere 6R 250

Vi riktar återigen ett stort tack till vår samarbetspartner och återförsäljare Green Deer AB samt till Orraryds Gård och vår leverantör av kvalitetsdäck, BKT Tires.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047