23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Söderberg & Haak välkomnar ny VD

Söderberg & Haaks nye VD, Gustaf Thuresson, tillträdde sin position som VD den 1 maj. Han har en gedigen erfarenhet inom maskinbranschen med totalt 13 år i olika positioner – alltid med sälj och marknad i fokus.

Jonas Jaenecke, VD på Söderberg & Haak sedan sommaren 2018, har efter fem år valt att lämna bolaget för att i stället ägna mer tid åt familjeföretaget. ”Bolaget har stöpts om i grunden under dessa fem år, med ett ökat fokus på importörsrollen inom lantbruk samtidigt som vi breddat och växt inom entreprenad” säger Jonas och fortsätter ”Man går nu in i nästa fas och då tycker jag att det är ett bra tillfälle att lämna över till någon annan, med en ännu tydligare profil mot sälj och marknad”.

Sven Knutsson, ordförande i bolaget tackar Jonas för den insats han gjort i samband med att bolaget genomgick en dramatisk omstrukturering, och även för det sätt på vilket han möjliggjort en smidig rekrytering och överlämning till bolagets nye VD. ”Jonas meddelade styrelsen under hösten 2022 att han hade för avsikt att trappa ner, men att han stod till bolagets förfogande under tiden man rekryterade en ny VD. Detta gjorde att vi kunde genomföra en strukturerad och noggrann rekrytering utan någon stress när vi sökte Jonas efterträdare” säger Sven.

Bolagets nye VD, Gustaf Thuresson, tillträdde sin position som VD den 1 maj. Han har en gedigen erfarenhet inom maskinbranschen med totalt 13 år i olika positioner – alltid med sälj och marknad i fokus. Gustaf kommer senast ifrån Swedish Agro där han arbetat som produktteamschef. Gustaf hade det övergripande ansvaret för samtliga varumärkena i deras produktportfölj och hann under sin tid på Swedish Agro bland annat introducera två nya varumärken i företaget.

”Jag är otroligt stolt över att ha fått möjligheten att ta mig an rollen som VD på Söderberg & Haak och jag hoppas och tror att min långa erfarenhet inom maskinbranschen kommer hjälpa mig att utveckla och driva företaget framåt. Vi har starka varumärken, kunnig personal och många duktiga återförsäljare, så jag tycker vi har alla förutsättningar att lyckas”, säger Gustaf. ”Men det kommer att krävas hårt arbete med ökat fokus på servicegrad och slutkund i Söderberg & Haaks återförsäljare nätverk.”

Sven Knutsson välkomnar Gustaf till jobbet och ser mycket fram emot att jobba tillsammans med honom ”Gustaf har en djup kunskap om branschen och har tydliga tankar med hur han vill driva bolaget på ett mer sälj- och kundorienterat sätt med ett delegerat ansvar. Jag tror att detta är precis vad som behövs nu när vi tar nästa steg i vår utveckling”.

Gustaf Thuresson kommer att arbeta nära nuvarande VD, Jonas Jaenecke, under maj och juni månad för att säkerställa en smidig övergång.

Vi välkomnar Gustaf och ser fram emot att ha honom på plats framöver.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Jaenecke f.d. VD
046-25 92 01
jonas.jaenecke@sodhaak.se

Sven Knutsson, ordförande
0730 – 799 008
sven.knutsson@mellby-gaard.se

 

 

Söderberg & Haak Maskin AB
Box 504
245 25 Staffanstorp
Staffanstorps kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560384652

Kontaktperson

ÅG

Sänd till en kollega

0.048