23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tvååkersgräs AB väljer BKT RIDEMAX FL-693M för att skona underlaget.

Då Martin Börjesson, säljare på Axima i Veddige samt ägare av familjeföretaget Tvååkersgräs AB, behövde nya däck till sin traktor, en New Holland T6.155, kontaktade han Mikael Gratjov, säljare på Gripen Wheels.

Traktorn används till gräsmatteodling som utförs av Martins familjeföretag.

Martin har jobbat som säljare på Axima i Veddige men då hans far skadade sig 2021 tog han även över driften av familjens bolag Tvååkersgräs AB. Således var det till Axima i Veddige som Gripen Wheels fick leverera däcken till Martin Börjessons traktor.

Eftersom traktorn används i gräsodlingen måste däcken garantera skonsamhet mot underlaget och därför föll valet på BKT RIDEMAX FL 693M.

Dimensionerna var följande:
Bakaxeln:’750/60R30,5 181D TL FL-693M RIDEMAX BKT
Framaxeln: 580/65R22,5 166D/163E TL FL-693M RIDEMAX BKT

BKT RIDEMAX FL-693M 

BKT RIDEMAX FL-693M är det idealiska radialdäcket med blockmönster för lantbruksvagnar, traktorsläp, gödseltunnor och andra spridare med kombinerad användning, men där körning på väg utgör en stor del av vardagen. Även lämpat för traktorer där skonsamhet mot underlaget är av största vikt.

Detta däck ingår i BKTs Flotation-sortiment och har god flytkapacitet vilket innebär att det bidrar med mindre påverkan på marken. Bredden på däckets markavtryck ger jämn fördelning av vikten på terrängen, vilket är det som begränsar jordpackningen och möjliggör större lastkapacitet.
Detta passade Martin Börjesson och hans verksamhet perfekt, eftersom gräset som odlas är mycket ömtåligt och kräver däck som levererar just detta.

BKT RIDEMAX FL-693 M lämpar sig även för hjulbärna grävmaskiner och för hjullastare som ska gå mycket på väg. Komfort och själv-rensande egenskaper är några av egenskaperna som beskriver FL-693M. Det låga rullmotståndet bidrar till lägre diselförbrukning, medan en förstärkt vulst och däckets stålbälte säkerställer ökad hållbarhet och livslängd.
Hastighetsindexklasserna D/E innebär att däcket är konstruerat för högre hastigheter vid vägkörning, vilket leder till tidsbesparingar.

Tack vare den robusta strukturen och slitbananemönstrets utformning garanterar RIDEMAX FL 693 M utmärkt grepp, även i kurvor och under manövrering, samt på alla typer av terräng. Den radiella All Steel-strukturen, med mycket beständiga stålbälten ger maximal styvhet och stabilitet.

Tekniska specifikationer och befintliga dimensioner finner ni här.
Ni köper BKT RIDEMAX-FL 693 M via Gripen Wheels återförsäljarled.

Tvååkersgräs AB  
”Gräs på rulle av högsta kvalitet”

Tvååkersgräs AB är ett familjeföretag som drivs av familjen Börjesson. Martin Börjesson är son i familjen och idag den som driver bolaget.

Verksamheten består av att odla färdig gräsmatta och det har man gjort i snart 20 år på Svensgården i Tvååker mellan Varberg och Falkenberg mitt i bördiga Halland
En fröblandning av ängsgröe och rödsvingel ger en stark och slittålig gräsmatta som passar utmärkt till villaträdgårdar, parker, idrotts- och fotbollsanläggningar men även till renovering av den gamla gräsmattan.

Fördelarna med färdig gräsmatta är många, det är snabbt, smidigt och kunden får en högkvalitativ, tät gräsmatta som redan växt till sig i ungefär ett och ett halvt år. Gräset odlas på sandjord, klipps flera gånger i veckan samt gödslas och vattnas efter behov. När det har växt två säsonger är det färdigt för skörd och leverans till kundens tomt.

Martin har jobbat mycket med annat fram tills våren 2021, då hans pappa skadade sig ganska allvarligt. De hade tidigare har pratat om att Martin skulle ta över verksamheten, men nu blev det så att han fick hoppa in lite mer abrupt. Martin har tagit över ägarskapet av företaget, medan pappa Bo och mamma Ros-Marie har blivit pensionärer.

”Vi har olika typer av kunder. De som bygger nytt så klart, men det är även en hel del som vill renovera den befintliga gräsmattan för att den är i dåligt skick, eller att man flyttar på exempelvis en friggebod och behöver lägga gräs där. De största volymerna går till anläggare. Men övervägande delen kunder är privatpersoner”
säger Martin Börjesson i en intervju utförd av Hallands Nyheter.

Tvååkersgräs gräsrullar levereras från april till november, en fin vår eller höst kan förlänga säsongen.

Axima AB

Axima är ett privatägt maskinhandelsföretag verksamt på 21 olika platser i Västra Götaland, Värmland, norra Halland, Jönköping, Östergötland, Södermanland, Örebro och Kalmar län. Affärsidén är att förse lantbrukare och entreprenörer med rationella maskinlösningar samt tillhandahålla professionell support och service.

Axima represenetrar flera världsledande varumärken som Case IH, New Holland, JCB, Pöttinger, Bergmann, Krampe, Toro, Husqvarna, Polaris, Suzuki, ISUZU Pickup och Fiat transportbilar med flera.

Man strävar efter är att erbjuda bra och genomtänkta maskinlösningar till kunden som leder till långsiktiga relationer. Under senare år har Axima arbetat med stora och samordnade inköp av maskiner vilket ger konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser till slutkund och har under åren byggt upp ett gott renommé när det gäller att erbjuda kunder snabb och kompetent service.

New Holland T6 155

New Holland T6 155 tillhör T6 serien, som har sju olika modeller. T6 155 har 4 cylindrar och en nominell effekt på 116 hk och en maximal effekt på 145 hk. Hjulbasen mäter 2 642 mm och traktorn väger 5 430 kg.

T6-serien med sina sju modeller är New Hollands definition av flexibilitet i lantbruket. Du kan välja mellan fem fyrcylindriga modeller, med motoreffekter som sträcker sig mellan 125 och 175 hk, eller två sexcylindriga modeller inklusive toppmodellen T6.180 med en maximal EPM-effekt på 175 hk.

New Holland menar att de har utvecklat T6-serien för dagens moderna jordbruk med blandad inriktning och intensiv djurhållning, samt med fullständigt anpassningsbara traktorer som man, som ägare, kan utrusta för att passa de personliga kraven.

Detta är en traktor med kompakta mått som passar till smala vägar och snäva svängar i fält. Den steglösa transmissionen Auto Command™ erbjuder en hastighetsstyrning med precision för användning både på fält och väg.

Tillverkaren New Holland lyfter dessutom det faktum att de lagt vikt vid att tillverka en serie av traktorer som ser bra ut med snygg styling.

Vi riktar ett stort tack Martin Börjesson från Axima och Tvååkersgräs AB, för att han valde BKT däck från Gripen Wheels.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.036