23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Team BKT Sweden ATV röner nya framgångar.

Den gångna helgen, 3–4 juni, arrangerade Säter Cykel och Motor en träff på Aspnäsbanan och Team BKT Sweden ATV var på plats.

Teammedlemmarna Fredrik Bäck, Veronica Rickfält samt Rasmus Lindberg ställde upp i grenarna Trail och Enduro. De sponsras av Gripen Wheels med däck från BKT Tires.

 På lördagen var det tävling i Trail, som innebar att de tävlande körde en slinga, två varv, varav den bästa tiden räknades.
Rasmus körde sitt första heat med en tid på 55 sekunder och det andra heatet på 1,06 sekunder.
Veronica körde sitt första på 1:43 och sitt andra på 1:25. Det var endast hon och en tjej till som tävlade mot killarna. Det var väldigt jämnt mellan dem i Trailen men Veronica vnn sitt heat med några sekunder.Fredriks tider var 59 respektive på 57 sekunder.
Det blev seger för Rasmus Lindberg och en andraplats för Fredrik Bäck.
Veronica tog hem en nionde plats.

På eftermiddagen var det dags för enduro, där deltagarna möttes två åt gången i en utslagstävling som gick ut på att deltagarna körde en slinga om 1 km, två varv, där vinnaren gick vidare. I ett av varven var de tävlande tvungna att köra det så kallade ”joker spåret”, som var något mer tidskrävande.

Tyvärr mötes Fredrik och Rasmus i heat 2 och Fredrik vann, varpå Rasmus blev utslagen. Hade de två ej mötts hade de båda varit i final. Fredrik vann sedan sina 2 andra heat och tog därmed hem förstaplatsen. 
Veronica vann sitt första heat och ledde fram till sista stund i det andra men åkte tyvärr ut då hon tog ”jokerspåret” på andra varvet.

Fredrik Bäck kör på BKT WING 207 25X11-12 Bak och 25X8-12 Fram.
Mönsterdjupet är 18 mm.

Såhär säger Fredrik om däcken:
Däcken är grymma på alla underlag och just 25″ blir väldigt lätta och maskin blir väldigt rapp. Man kan lita på greppet under alla förhållanden samt att dom tål tuffa tag.

Han kör även på BKT WING 207 26X12-12 bak och 26X8-12 fram. På denna dimension är mönsterdjupet som är 28 mm mönster.

Även Veronica kör på BKT WING 207 i dimensionerna 26×8-12 bak och 26×8-12 fram och säger såhär om att tävla med dessa däck.
Riktigt kul med tävling igen och BKT- däcken gör en aldrig besviken oavsett underlag på tävling!  

Rasmus kör på BKT WING 207 i dimensionerna 25×10-12 bak och 25×8-12 bak.

Sammanfattningsvis konstaterar vi att det var en mycket framgångsrik tävlingshelg för Teamet med flera pallplatser och seger i både Trail och Enduro.

Vi ser fram emot kommande tävlingar, inte minst Hunt the Wolf i Rumänien, där Fredrik Bäck kommer att deltaga. I år arrangeras Hunt the Wolf den 3 till den 8 september i Baisoara, Rumänien.

Hunt the Wolf och EXTREME klassen, som Fredrik också tävlar i anses vara Europas, och kanske världens tuffaste ATV race. Tävlingen uppfanns 2007 av italienaren Oliver Renzler och rumänska Mihai Concioiu, båda ägare till den rumänska ATV-distributören Authentic-Spirit SRL. Båda var och är framgångsrika ATV-racingförare
Här kan ni läsa mer om tävlingen:
http://hunt-the-wolf.com/

Teamet BKT Sweden ATV

Teamet grundades 2016 och medlemmarna var från grunden nöjesåkare som brinner för tjusningen med att köra ATV och från början tävlade sinsemellan när de var ute och körde, vilket gjorde att de fick upp ögonen för att börja tävla med sina ATV-maskiner.

De försöker åka på så många tävlingar det går i Sverige och internationellt och vill vara förebilder för sporten samt få ut så mycket information och reklam som möjligt om denna med syfte att göra den mer välkänd med fler tävlande.

BKT WING 207
W 207 är ett fyrhjulingsdäck med diagonalkonstruktion, för alla former av terrängsport. Tack vare M+S-teknologin och en mönsterdesignen uppnås maximal dragförmåga under alla förhållanden. Däcket ger utmärkt punkteringsmotstånd även i tuff terräng.

Fredrik Bäck från Team BKT Sweden ATV, som Gripen Wheels sponstar menar att BKT W 207 utan tvekan är de bästa ATV däcken på marknaden.

Såhär säger Fredrik om BKT WING 207:
”Däcken är mjuka och fina och greppar bra på alla möjliga olika underlag. Har jättebra sidogrepp, så dom styr bra och ditt man vill. Är lagom aggressivt mönster så dom inte gräver ner sig för fort. 
Trots att däcken är mjuka och fina så håller dom väldigt bra.”

På länken nedan kan ni se befintliga dimensioner samt tekniska specifikationer för W 207.
Tekniska specifikationer för BKT Wing 207.

 

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.11