23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gripen Wheels är grossist av Väderstads hjul för eftermarknaden.

Visste du att Gripen Wheels som enda svenska grossist tillhandahåller ett urval av Väderstad ABs hjul för att serva eftermarknaden.

Vi lagerhåller däck till såmaskinerna Rapid och Spirit.
Följande dimensioner kan ni beställa våra återförsäljare.

Rapid
190/95-15 RAPID VÄDERSTAD
190/95-15 RAPID FÖRSTÄRKT VÄDERSTAD

Spirit
400/55R15,5 SPIRIT TRAKTORMÖNSER VÄDERSTAD
400/55-15,5 SPIRIT (ÄLDRE) VÄDERSTAD

På länken nedan till Väderstads produktkatalog kan ni se bilder på däckmönstren

Väderstads produktkatalog

Väderstads såmaskiner 

Konventionell sådd, minimerad jordbearbetning eller direktsådd, i alla segment erbjuder Väderstad såmaskiner med hög precision och kvalitet. Väderstads såmaskiner Rapid och Spirit kombinerar jordbearbetning i hög fart, sådd och återpackning i en överfart.

Gripen Wheels erbjuder följande produkter till såmaskinerna Rapid och Spirit

Rapid
190/95-15 RAPID VÄDERSTAD
190/95-15 RAPID FÖRSTÄRKT VÄDERSTAD

Passar till:

Rapid 300-400 C/S
300S
400S
300C
400C

Rapid A 400-800S
400S
450S
500S
600S
800S

Rapid A 600-800 C
600C
800C
600J
800J

Spirit
400/55R15.5 SPIRIT TRAKTORMÖNSTER VÄDERSTAD
400/55-15.5 SPIRIT (ÄLDRE) VÄDERSTAD

Passar til:
Spirit R 300S

Spirit400 C/S
400S
400C

Spirit 600 – 900S
600S
800S
900S

Spirit 600-900C
600C
800C
900C

Båda däcken för Spirit ovan passar på samtliga Spirit såmaskiner. Innan 2016 fanns enbart det som vi kallar äldre. Efter 2016 så blev det traktormönstrade mönstret standard på nya maskiner. Det går dock fortfarande att beställa en ny maskin med det ”gamla” däcket monterat.

Väderstads såmaskiner Rapid och Spirit och de däckrelaterade områdena.
 
Rapid såmaskiner

Rapid såmaskinen erbjuder alltid ett pålitligt såresultat, även i höga arbetshastigheter.
Tusentals Rapid-ägare över hela världen uppskattar enkelheten i konstruktionen, sammankopplat med en maskinkvalitet som garanterar en lång livslängd och låga driftskostnader. Direktsådd, reducerad bearbetning eller konventionell jordbearbetning – Rapid skapar alltid det perfekta såresultatet i alla förhållanden.

Världsledande billsystem
Hjärtat på Rapid är dess unika såbillar, som har varit världsledande ända sedan Rapid revolutionerade såmaskinsbranschen för 25 år sedan. Rapid har ett genialt kontrollsystem för sådjupet, justerbart från hytten. Detta system fungerar på det viset att varje hjul styr sådjupet av två såbillar närmast framför, samtidigt som hjulet ger återpackning i såraden. Tack vare detta, kan Rapid skapa en jämn uppkomst i alla förhållanden.

Effektiv återpackning
Bakom såbillarna stänger de stora packarhjulen effektivt såraden och skapar optimal jordkontakt i alla förhållanden.
Den sidoverkande kraften på utsädet undviker skorpbildning, medan det raka trycket över det djupare myllade gödningen säkerställer snabb upplösning av växtnäringen.

Rapid återpackarhjul – återpackning efter fröplacering
Rapid är utrustad med stora och breda återpackarhjul, vilka ger bra återpackning efter fröplaceringen, och säkerställer att såfåran alltid stängs. Vikten är särskilt viktig vid djup sådd, på tyngre jordarter eller vid direktsådd.

Samma förhållanden för varje kärna
Genom att återpacka kraftigt efter fröplaceringen av utsädet, så agerar Rapid som en vält med högre precision. Genom att anlägga återpackningen på rätt ställe, säkerställs en utmärkt jordkontakt för varje utsädeskärna, trycker ner sten och spar ytterligare överfart med vält. 

Ett hjul över två sårader
De stora återpackarhjulen stänger effektivt så- och gödnings-fåran, och säkerställer med det en god jordkontakt både för utsädet och gödningen.
Den sidoriktade återpackningen på utsädet förebygger skorpa, och den rakt nedåtriktade återpackningen på den djupare placerade gödningen garanterar snabbare upplösning av växtnäringen.

OffSet ger fördelar
OffSet betyder att vartannat återpackarhjul är placerat 190 mm bakom på en separat hjulaxel. Denna lösning både ökar agronomin och gårdsekonomin liksom användningsområdet kan utökas i fuktiga förhållanden.

Lägre dragkraftsbehov
Enligt försök minimerar OffSet-monterade hjul jordvallning och sänker dragkraftsbehovet med 25%.

Precision på sådjupet
OffSet-monterade hjul ger en lugn gång som ger mindre vibrationer. Detta resulterar i högre precision för sådjupet.

Bra bärighet på lösa jordar
Genom att ha två separat monterade hjulaxlar så ökas kontaktytan till jorden, vilket ger utmärkt bärighet.

Rapid modellnamn
Rapid 300 – 400C/S
Rapid A 400 – 800S
Rapid A 600 – 800C/J
Rapid 30C/S/M
Rapid F 300 – 800
Rapid P 300-800

Spirit såmaskiner
Hög precision – perfekt uppkomst
Den pneumatiska såmaskinen Spirit utför utjämning, såbäddsberedning, återpackning, sådd och tillpackning i en enda överfart.  Spirit är känd för att ge en imponerande precision under en lång livslängd, också vid höga arbetshastigheter på fältet.

Tack vare dess höga individuella precision för varje såbill, placerar Spirit alltid utsädet på inställt sådjup. Du drar fördel av en jämn uppkomst över hela arbetsbredden på hela fältet.

Såbillar med hög precision
För att säkerställa en stabil såbädd så jämnar packarhjulen till jorden före fröplacering. Varje enskild såbill har utrustats med ett tryckhjul. Detta gör att såbillen kan reagera för tryckfall och tryckökningar vid kuperade förhållanden och vid varierande jordarter för att säkerställa ett jämnt sådjup. Den väl tilltagna omkretsen på tryckhjulen ger en mjukare körning med minimal påverkan av vibrationer och på så sätt förbättras precisionen vid höga hastigheter.

Packarhjulen skapar en jämn såbädd 

För att säkerställa en fast såbädd innan fröplaceringen, återpackar de stora packarhjulen såbädden mellan förredskapet och såbillarna. Detta innebär stora fördelar på lätta jordar, liksom på fält där jorden är alltför lucker efter en djup bearbetning alternativt där jorden bearbetats utan återpackning.

Hydraulisk mittvagga
För att säkerställa att varje frö får samma förutsättningar är Spirit utrustad med en hydraulisk mittvagga, vilken är placerad mellan traktorhjulen.

 OffSet sparar dig bränsle
OffSet innebär att vartannat packarhjul är placerat 250 mm bakom det andra, på en separat axel. OffSet minimerar därmed fösningseffekten och sänker dragkraftsbehovet med 25 procent. Ytterligare en fördel är att designen innebär lägre vibrationer, vilket resulterar i bättre såprecision.

Spirit Modellnamn
Spirit R 300S
Spirit 400C/S
Spirit 600-900S
Spirit 600-900C

Gripen Wheels lagerhåller de nämnda hjulen till Väderstads såmaskiner Rapid och Spirit och ni kan beställa dem genom våra lokala återförsäljare.

Välkomna att kontakta Gripen Wheels för att få hjälp med däckrelaterad eftermarknadsservice!

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031