23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

TotalEnergies sätter ny standard inom metallbearbetningsindustrin

FOLIA - en 100% biopolymerbaserad metallbearbetningsvätska från TotalEnergies

TotalEnergies, det globala energibolaget, har tagit ett revolutionerande steg inom metallbearbetningsindustrin med utvecklingen av FOLIA. Denna nya produkt, en 100% biopolymerbaserad metallbearbetningsvätska, har utvecklats med en patenterad teknologi och förväntas förändra spelplanen för branschen.

"FOLIA representerar ett betydande framsteg inom metallbearbetningsvätskor. Det är den första av sitt slag som är 100% biopolymerbaserad och helt fri från olja och emulgatorer. FOLIA utnyttjar en banbrytande biobaserad teknologi som ger den unika smörj- och kylegenskaper," säger Patrik Ekström, Sales Manager hos TotalEnergies.

FOLIA har visat sig ha enastående prestanda i tester, där den har minskat verktygsslitage med upp till 30%, vilket möjliggör ökad produktionshastighet och minskade driftstörningar. Produkten kan användas i olika bearbetningsprocesser och med olika metaller, inklusive både järn och icke-järnhaltiga metaller.

En av de mest imponerande aspekterna av FOLIA är dess förmåga att förbättra arbetsmiljön och minska miljöpåverkan. Tack vare den unika biopolymer-teknologin är FOLIA helt luktfri och avger inga ångor. Den är även fri från varningssymboler och innehåller inte ämnen som bor och formaldehyd, vilket skapar en säkrare och renare arbetsplats.

"FOLIA är en mångsidig produkt som kan användas i en mängd olika bearbetningsmetoder, inklusive borrning, böjning, svarvning, och mycket mer," tillägger Patrik Ekström. "Det är den mest allsidiga metallbearbetningsvätskan i vår produktserie."

FOLIA B 7000, den senaste tillskottet i FOLIA-serien, erbjuder en mängd fördelar, inklusive:

 • Upp till 30% mindre slitage på verktyg.
 • Förlängda bytesintervaller.
 • Kompatibilitet med både mjukt och hårt vatten.
 • Betydande besparingar på verktygskostnader genom längre livslängd.
 • Möjlighet att fylla på med vatten eller FOLIA för att bibehålla koncentrationen.
 • Förbättrad kylning och högtrycksegenskaper.
 • Snabbare avfettning och minskad korrosion.
 • Transparent vätska för bättre synlighet under bearbetning.
 • Minskad risk för skumning och produktionsstopp.
 • Renare maskiner och arbetsmiljö.
 • Ingen risk för hudirritation.


TotalEnergies har på allvar höjt ribban inom metallbearbetningsindustrin med FOLIA. Denna innovativa produkt förbättrar inte bara produktiviteten utan minskar även miljöpåverkan och förbättrar säkerheten för operatörer.

För mer information om  TotalEnergies, klicka här. 

TotalEnergies Marketing Sweden AB
Box 50326
202 13 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047