23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Full fart med nytt sorteringsverk

Svenska familjeföretaget Maskin Mekano presenterar det nya sorteringsverket ECO6. Det typgodkänt för väg inom EU, vilket innebär att man kan köra på alla typer av vägar, även motorvägar, utan dispens. Detta kapar tid och pengar vid transport för företagets kunder, vilket i slutändan syns på sista raden i en prispressad bransch.

ECO6 är byggd som en vridstyv ram i en specialdesignad bockad profil för att åstadkomma en stabil konstruktion och dessutom relativt låg vikt. Boggins båda axlar är ABS-bromsade och i maskinens framända finns hydraulben och två separata teleskopben för avsprintning. Maskinen står även under drift på boggiens bromsade axlar.

Driftsekonomi

Självklart är ECO6 eldrivet. Hydraulik används bara till linjära rörelser (stödben, gångbanor och fällning av transportörer och stup) vilket reducerar risken för skadliga oljeläckage till ett minimum. Bränsleförbrukningen på egen generator ligger på ca 4 l/h. Jämfört med hydrauliskt drivna sorteringsverk är det därmed möjligt att reducera CO2-utsläppen med uppemot 80% och samtidigt minska bullernivåerna med 10 dB. Har man tillgång till ström ligger förbrukningen på ca 22 kW.

En mycket gynnsam driftsekonomi bidrar förstås också till att öka lönsamheten i investeringen. 

Säkerhet

Ett sorteringsverk är även en arbetsplats. Stor vikt har lagts under utvecklingsarbetet vid att skapa en trygg arbetsmiljö. Maskin Mekanos konstruktörer har tagit fram ett antal nya säkra men smidiga och driftsäkra ingreppsskydd. 

Maskin Mekanos unika sikt

Hjärtat i ECO6 är sikten, som har en kraftig drivanordning. Sikten är tvångsstyrd/4-lagrad vilket gör slaget konstant oavsett belastning. Det innebär i sin tur konsekventa och förutsägbara siktkurvor. Det kraftiga slaget ger utöver oöverträffad kapacitet också en okänslighet för väder och vind.

Sikten är avvibrerad med Maskin Mekanos Vibro-Block koncept som gör att kraften stannar i sikten där den hör hemma och lämnar resten av maskinen opåverkad. Ytterligare en innovation som Maskin Mekano är ensamma om.

Maskin Mekano AB
BOX 9083
550 09 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563186385

Sänd till en kollega

0.049