23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Etebra och Axima väljer BKT-vagnsdäck från Gripen Wheels.

Visste du att Gripen Wheels är OE leverantör till Etebra som är en komplett vagnsleverantör för jordbruk, lantbruk, entreprenad och transport med återförsäljare runt om i Sverige.

Etebra har olika typer av vagnar, kärror och maskiner av olika fabrikat. Bland annat den svensktillverkade MOVA vagnen, som finns i olika modeller samt vagnar från Western Fabrications.

Nyligen fick vi leverera hjul med BKT däcken RIDEMAX FL 693M till en MOVA-vagn, av modell Balvagn SBV 15/9, 2-axlad boggi-kärra, som sålts till Etebras återförsäljare Axima Linköping

Däcken var följande:
710/45R22.5 165D FL693M HJUL LH 8/221/275/-120 VSK SILVER.

FL-693M RIDEMAX BKT

BKT RIDEMAX FL-693M är det idealiska radialdäcket med blockmönster för lantbruksvagnar, traktorsläp, gödseltunnor och andra spridare med kombinerad användning, men där körning på väg utgör en stor del av vardagen. Däckmodellen lämpar sig även för hjulbärna grävmaskiner och för kompakta hjullastare som ska gå mycket på väg.
Komfort och själv-rensande egenskaper är några av egenskaperna som beskriver FL-693M. Det låga rullmotståndet bidrar till lägre diselförbrukning, medan en förstärkt vulst och däckets stålbälte säkerställer ökad hållbarhet och livslängd.

RIDEMAX FL-693 M ingår i BKTs Flotation-sortiment och har god flytkapacitet vilket innebär att det bidrar med mindre påverkan på marken. Bredden på däckets markavtryck ger jämn fördelning av vikten på terrängen, vilket är det som begränsar jordpackningen och möjliggör större lastkapacitet. Hastighetsindexklasserna D/E innebär att däcket är konstruerat för högre hastigheter vid vägkörning, vilket leder till tidsbesparingar.

Tack vare den robusta strukturen och slitbananemönstrets utformning garanterar RIDEMAX FL 693 M utmärkt grepp, även i kurvor och under manövrering, samt på alla typer av terräng. Den radiella All Steel-strukturen, med mycket beständiga stålbälten ger maximal styvhet och stabilitet.

Tekniska specifikationer och befintliga dimensioner finner ni här.
Ni köper BKT RIDEMAX-FL 693 M via Gripen Wheels återförsäljarled.

Etebra Maskin & Vagn AB

”Samma drivkraft sedan 1999”

"Vi erbjuder kärror, vagnar och maskiner i flera utföranden från flera olika varumärken. Gemensamt för alla, förutom den höga kvaliteten, är användarvänligheten. Vi förstår värdet av att kunna arbeta utan krångel och gärna med en så bra upplevelse som möjligt."

Etebra Maskin & Vagn AB är en komplett vagnsleverantör för jordbruk, lantbruk, entreprenad och transport med återförsäljare runt om i Sverige. Man håller till i Skärstad, ett litet samhälle 1,5 mil norr om Huskvarna och är en av branschens mest kunniga aktörer. Man säljer nya vagnar samt servar och tillhandahåller reservdelar.

Med ett av marknadens bredaste produktprogram erbjuder Etebra förutom Western Fabrications och det egna märket MOVA, även vagnar från flertalet varumärken i olika storlekar.

Verksamhetens huvudfokus är att ständigt utveckla och förbättra både nya och befintliga produkter, samt säkerställa en hög servicenivå beträffande reservdelar. Allt för att möta kundens behov och höga krav på kvalitet. Etebra är medlemmar i branschföreningen Maskinleverantörerna (ML) och följer leveransbestämmelserna enligt Lantbruk 16.

Historia

Etebra startade sin verksamhet under hösten 1999 i samband med att man fick ensamrätt att importera Richard Western-vagnar till Sverige. Efter att ha besökt flertalet återförsäljare såldes den första vagnen senare samma år – en högtippande fältvagn på 14 ton – av Lundgrens Maskin i Ystad. Köparens namn var Stefan Andersson, som blev smått historisk när Sveriges första Richard Western-vagn levererades till Vittskölve i Skåne.

Det har hänt en hel del sedan den första Richard Western-vagnen såldes 1999, men drivkraften och engagemanget är detsamma. Skillnaden är ett större utbud och fler sålda produkter runt om i hela landet. Och sisådär 20 års erfarenhet rikare

LÅNG ERFARENHET
HÖG SERVICENIVÅ
PREMIUMPRODUKTER

Här hittar du återförsäljare av Etebra-vagnen.

Axima AB

Axima är återförsäljare av Etebras vagnar. Axima är också kund till Gripen Wheels och återförsäljare av våra däck, men i detta fall var det OE och Axima var således vår slutkund. I detta fall var det till Axima Linköping som Etabras MOVA vagn s med de nya BKT däcken från Gripen Wheels kulle levereras.

Axima är ett privatägt maskinhandelsföretag verksamt på 19 olika platser i Västra Götaland, Östergötland, norra Halland, Jönköpings och Kalmar län.
Orterna är Björnhult, Erikstad, Floby, Färjestaden, Gamleby, Grästorp, Jönköping, Kalmar, Kisa, Kungälv, Lidköping, Linköping, Motala, Munkedal, Norrköping,
Skövde, Veddige, Vetlanda och Vimmerby.

Aximas affärsidé är att förse lantbrukare och entreprenörer med rationella maskinlösningar samt tillhandahålla professionell support och service. Företaget representerar flera världsledande agenturer som Case IH, New Holland, JCB, Pöttinger, Bergmann, Krampe, Överum, Toro, Husqvarna, Polaris, Suzuki, ISUZU Pickup och Fiat transportbilar med flera.¨

Man strävar är att erbjuda bra och genomtänkta maskinlösningar till kunden som leder till långsiktiga relationer. Under senare år har Axima arbetat med stora och samordnade inköp av maskiner vilket ger konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser till slutkund. Axima har under åren byggt upp ett gott renommé när det gäller att erbjuda kunder snabb och kompetent service. Tillgängligheten vid skördetid är för företaget en självklarhet.
Axima utför service på alla varumärken på alla sina anläggningar.

Mova vagnen

MOVA är svensktillverkade balvagnar för transport av alla typer av grönsaker på pall, ensilage- och halmbalar, långgods och allmänt styckegods. I detta fall var det en  Balvagn SBV 15/9 (2-axlad boggi-kärra) som skoddes med nya hjul.

Lastkapacitet: 15 ton
Flaklängd: 9,4 m
Flakbredd: 2,54 m

Vi riktar ett stort tack till Etebra AB för vårt samarbete och för att vi fick leverera ännu ett set vagnsdäck från BKT Tires. Vi är glada för att Rickard Abelsson, eftermarknadsansvarig på Etebra mailade bilderna på vagnen med de nya hjulen till oss.

Vi tackar även Axima i Linköping samt deras slutkund, som valde BKT RIDEMAX FL 693M.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047