23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vi besöker Söderströms Motor - Sveriges största Autoexpertenbutik

Årets första HBA magasin tar med läsaren på kundbesök hos Söderströms Motor i Örnsköldsvik. Där träffar vi Carl som intervjuas om stundande generationsväxtling, företagets utveckling, och hur de anpassar sig till förändringar inom branschen. Vidare presenterar HBA vinterns produktnyheter och djupdyker ner i Lazer Lamps senaste satsning på extraljusramper med gult och vitt ljus.

Söderströms Motor – En Familjeägd Autoexpertenbutik i Örnsköldsvik
Söderströms Motor, beläget längs riksväg E4 i Örnsköldsvik, är inte bara Sveriges största Autoexpertenbutik utan också ett företag med djupa rötter i fordonsindustrin. En nysatsning har tagit form, och idag leder Carl Söderström, tillsammans med sin syster Helena, verksamheten som grundades av deras farfarsfar. När en stor leverantör av arbetsbelysning stängde sin verksamhet i Örnsköldsvik såg Söderströms Motor en möjlighet att fylla det tomrummet. Genom ett nära samarbete med HBAs Norrlandssäljare och tillika Örnsköldsviksbo Jens har de lyckats att framgångsrikt introducera arbetsbelysning och blixtljus i sitt sortiment.

Vinterns belysningsnyheter som inte får missas
HBA breddar sortimentet inom varningsljus och riktade arbetsljus, även kallade "downlights eller scenelights". Varningsljusen omfattar tre familjer av planmonterade och stångmonterade modeller samt tre nya riktade varningsljus.

De riktade arbetsljusen är vinklade nedåt och designade för att på ett effektivt sätt belysa fordonets närområde och lämpar sig för planmontage utanpå skåpbilar, lastbilar, ambulanser och arbetsfordon.

HBA reder ut vanliga belysningsbegrepp
Belysning är HBAs kärnverksamhet och ord som lumen, lux, watt och kelvin vanligt förekommande i vår vardag. Här följer en kortfattade beskrivning av de tre vanligast förekommande termerna.
Vad är Lumen?
Lumen anger den totala mängd ljus som en strålkastare avger, utan hänsyn till i vilken riktning ljuset strålar.
Vad är Lux?
Lux är det värde som beskriver hur en strålkastare lyser, värdet anger hur mycket
ljus som når fram till ett visst område.Vad är Watt?
Watt är den effekt som går åt för att driva en lampa och korrelerar inte nödvändigtvis med belysningens ljusstyrka.
Vad är Kelvin?
Kelvin är en måttenhet som mäter den färgtemperatur ett ljus har.

Om vi dyker djupare ner i måttenheten kelvin är det vanligt att ljuset klassas in i två kategorier; kallvitt och varmvitt ljus. Ljus med lite lägre färgtemperatur än normalt dagsljus brukar benämnas som varmvitt. De flesta arbetsljus har ett kelvintal som ligger i spannet runt 6000, och de avger ett kallvitt ljus. Idag finns det både extraljus och arbetsbelysning som har en lägre färgtemperatur. Ett exempel på extraljus är Lazer Lamps nylanserade extrajusserie Elite+.

Lazer Lamps lanserar en ny produktserie; Elite+
Sortimentet innebär en nyutveckling och uppgradering av tidigare Elite-serier. Utvecklingsarbetet tar avstamp i en unik funktion där både gula och vita dioder har installerats i lamphuset. Vidare har fronten på extraljusen uppgraderats med ny och modern design. Sortimentet omfattar i dagsläget Triple-R 1250 Elite samt två modeller av Linear Elite. 

Ladda ner broschyren "HBA Nytt" här >>

Besök HBAs hemsida >>

HBA Fordonsteknik AB
Fågelviksvägen 18-20
145 53 Norsborg
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563218832

Kontaktperson

JB

Sänd till en kollega

0.031