23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mikael Nyquist tilldelas Silverbalken 2016

Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling. Silverbalken delas i år ut för 42:a året i rad.

Årets mottagare av Stålbyggnadsinstitutets Silverbalk är Mikael Nyquist

Mikael Nyquist är Civilingenjör Väg och vatten från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) 1987. Efter KTH examen arbetade Mikael två år på NCC och började 1990 på SBI, inledningsvis med marknads och utvecklingsfrågor, och från 1992 till 1995 som VD. Efter SBI började Mikael på SSAB och tillträdde en tjänst som Försäljnings- och marknadschef för lackade produkter i Borlänge. 1998 blev Mikael utnämnd till VD för Plannja med placering i Luleå. En tjänst som han innehade fram till 2003 då han tillträdde tjänsten som VD för Tibnor. Mikael har suttit i SBIs styrelse från 1998 fram till 2016, varav som ordförande under perioden 2005-2012.

Prismotiveringen lyder:

Mikael Nyquist tilldelas Silverbalken 2016 för att under mer än 25 år på ett utomordentligt sätt bidragit till utvecklingen inom stålbyggnadsbranschen. Hans insatser spänner över flera grenar inom branschen. Han har som chef och ledare inom SSAB Tunnplåt och Plannja medverkat till utvecklingen och användande av tunnplåt i det svenska byggandet. Ett fungerande grossistled är av yttersta vikt för ett lyckosamt nationellt stålbyggande. Genom Mikaels ledarskap har Tibnor utvecklats till en trygg och säker leverantör av stål till byggsektorn. Inom SBI har Mikael haft flera roller. Som VD under 1990 talets mitt utvecklade han rutiner som ännu idag används i institutets arbete. Mikael verkade som styrelseledamot och ordförande under 18 år, varav åtta som ordförande. Under sin tid i SBIs styrelse var han arkitekten bakom dagens SBI. Mikael Nyquist är en självklar mottagare av Silverbalken tack vare enträget, envist, långsiktigt och viktigt ledaskap inom Stålbyggnadsbranschen.

Stålbyggnadsinstitutet
Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8020063585

Kontaktperson

Björn Åstedt
VD
bjorn@sbi.se

Sänd till en kollega

0.109