23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

”Skillnaden från tidigare däck är enorm!”

Att arbeta med avfallshantering på en återvinningsanläggning sliter och orsakar ofta skador på maskinens däck. Lindum A/S utanför norska Drammen är inget undantag. Här har maskinentreprenören Kurt & Pål Kristoffersen A/S två av sina maskiner i arbete för Norsk Gjenvinning (NG) – men några däckproblem på hjullastarna märks inte.  – Sedan vi monterade Brawler-däcken har vi inte haft några problem alls, säger Kurt Kristoffersen, delägare i företaget.

Kurt & Pål Kristoffersen i Krokstadselva väster om Oslo hittade lösningen i Brawler Solidflex Traction SoftRide 23.5R25. Sedan den första hjullastaren, en Volvo L110H, fick de nya däcken påmonterade i slutet av december 2020 har de rullat mer än 4 000 timmar på anläggningen – och ser fortfarande nya ut.

– Med tanke på underlaget och mängden timmar som däcken har rullat är vi väldigt nöjda. Skillnaden från tidigare däck på maskinen är enorm, säger Kurt Kristoffersen.

– Ja, de är lite dyrare att köpa in, men i slutändan blir det en lönsam investering och det är det som räknas.

När det under hösten 2023 var dags att köpa ytterligare en Volvo L110H hjullastare var valet av däck givet. Det blev fyra Brawler Solidflex Traction SoftRide 23.5R25 även på den. 

Bröderna Kurt och Pål har drivit företaget sedan 1986 när de tog över efter deras pappa. Företaget tar emot avfall som grovsorteras med två robusta industrimaskiner av märket Liebherr LH22, båda med lång räckvidd. I maskinparken finns även två hjullastare som får rulla flitigt på området under arbetspassen. Sammanlagt hanteras stora mängder, upp emot 1 000 kubikmeter per dygn, som sedan transporteras till Sverige för att brännas.

– Däcken på hjullastarna är idealiska för arbetet och vi är väldigt nöjda med såväl service, leverans som uppföljning. Allt fungerar klockrent, det är helt enkelt ”greit” – och så har det varit hela tiden, säger Kurt.

På Lindum A/S finns det gott om skrot och metall som kan förstöra däcken, men det problemet är så gott som borta tack vare Brawler däcken som har upp till tre gånger mer slitstarkt gummi jämfört med ett pneumatiskt däck. Något som uppnås med en kombination av extremt slitstark gummiblandning i slitbanan.

– Våra tidigare däck var pneumatiska, fyllda med skum för att stoppa punkteringar, men de slets ändå ut, säger Kurt.

Det var vid kontakt med däckåterförsäljaren i Norge som Kurt fick tips om Brawler däcken. Han fick veta mer om alla fördelar, frågade om priset och slog till.

Sedan dess har maskinen rullat utan några som helst problem med vare sig underlaget eller avfallet som däcken kör över.

– Däcken är fortfarande som när vi monterade dem och körkomforten är fantastisk. Det kan bli lite halt under vintern, vi har haft nästan en meter snö här, men vi strör ut singel på marken och då fungerar det klanderfritt, säger Kurt.

­– Och där vi lastar med maskinen är det plusgrader, så där finns inga väderproblem som kan störa arbetet.

De robusta Brawler däcken fortsätter att rulla på återvinningsstationen där grovsopor lastas timme efter timme. Och varken Kurt, Pål eller någon av de anställda har några tankar på att de kommer att gå sönder, få punktering eller slitas i onödan.

Men trots allt kommer det en dag när däcken måste bytas på hjullastaren. Kurt är trygg i tanken med att han redan nu vet vart han ska vända sig.

– Vi har drivit företaget under lång tid och märkt en tydlig skillnad mellan tidigare däck och Trelleborg däck, säger Kurt.

–  Så vi kommer att göra samma sak igen och beställa fyra nya Brawler däck. Precis som vi gjorde till vår nya hjullastare som levererades strax före jul.

Läs mer om Brawler-däcken här.

 

Yokohama TWS
Box 1088
231 81 Trelleborg
Trelleborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560562620

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047