Ny konkross från Metso: Metso MX™

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Metso presenterade revolutionerande krossteknik på CONEXPO-CON/AGG-mässan i Las Vegas. Metso MX™konkross är framtagen på patenterad Multi-Action-teknik som bygger på en kombinationen av hydraulisk kolv och roterande överdel i en enda kross.

Metso MX™ är utvecklad för de mest krävande bergförhållanden och med speciellt fokus på automatiserade justeringsfunktioner som möjliggör en extremt kostnadseffektiv och säker drift. Det ger också en mycket hög krossningsgrad med en högkvalitativ slutprodukt vilket är viktigt inom olika ballastapplikationer. Den robusta designen gör Metso MX också mycket lämplig för krävande gruvapplikationer.

 Den viktigaste fördelen med Metso patenterade Multi-Action-tekniken är på det enkla sätt man kan justera och kompensera slitage av krossmantlarna under drift. Detta kan nu kombineras med förlängd livslängd och bättre mekaniskt skydd. Optimal design av krosskammaren, slagriktning och materialfördelning ger den ultimata interpartikulära krossningen (sten mot sten). Detta i kombination med den innovativa Multi-Action-tekniken resulterar i förlängda underhållsintervall och högre produktion.

Metso MX™ har också maximerat avståndet i säkerhetsfunktionen för genomsläpp av metallföremål, vilket ger högt skydd mot okrossbara föremål och överbelastning. Krossen kan utnyttja upp till 70 % av de nya slitdelarna – ett rekord i nyttjandegrad. Tack vare den intelligenta krossdesignen blir kvalitetsegenskaper hos alla slutfraktioner konstant genom slitdelarnas hela livslängd.

Läs mer på vår hemsida om Metso MX

För ytterligare information kontakta: Fredrik Wennberg, tfn 08-474 21 64 alt., e-post fredrik.wennberg@metso,com

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.118