Nollvision för att göra byggplatsen till en säker arbetsplats.

| Medlemsnyhet | Företag Ascella Smartdok AB

En byggverksamhet utan skador och otur kräver bra system, sunda värderingar och god kompetens. Kan SmartDok hjälpa ditt företag?

2Tal i Alta är en av de ledande entreprenörerna i norska Finnmark, och har många pågående projekt som kräver fullt fokus på HMS.

– HMS är den viktigaste delen i alla byggprojekt. Hos oss är det alltid huvudfokus, oavsett om det gäller internt eller i projekt, säger projektingenjör Birger Aleksander Hansen i 2Tal.

Hur kan SmartDok hjälpa din firma att nå nollvisionen?
Med HMS/KMA checklista-modulen i SmartDok kan du enkelt skapa dina egna formulär/checklistor och fylla i dem på PC, mobil eller läsplatta. Du kan även enkelt ta bilder tillsammans med checklistorna. När du skickar in dessa hamnar de på rätt projekt, så att det blir enkelt för projekt- och HMS-ledare att få en översikt över vad som är kontrollerat och vilka avvikelser som har uppstått.

Ju enklare det är att utföra uppgifter inom det här området, ju större är sannolikheten att det blir gjort, och man sparar värdefull tid samt inte minst förebygger olyckor som kan uppstå av avvikelser. Hans Kristian Solvold är huvudskyddsombud hos den norska byggentreprenören Harald Nilsen AS, och är en aktiv användare av HMS/KMA-modulen. HMS har aldrig varit enklare att följa upp.

– Min arbetsdag som huvudskyddsombud har blivit enklare och mer effektiv genom användning av SmartDoks HMS/KMA-modul. Alternativet i form av papper, penna och arkivering vågar jag inte ens tänka på, säger han.

Solvold och företaget har funnit många användningsområden för modulen.

– Jag använder den till säkerhetsinspektionen, där jag bland annat tar bilder av händelser och lägger in dessa. Jag lägger även in rapport om oönskade händelser samt avvikelserapport i HMS/KMA-modulen. Personalansvariga hos oss använder sig av checklistorna, säger Solvold om den allsidiga användningen av SmartDok.

Har du även maskin-modulen i SmartDok kan du också få full översikt över underhåll och service i egen maskinpark, vilket är något som hjälper till att förebygga oförutsedda händelser i förbindelse med fel på utrustning.

Läs hela artikeln:

http://jobbasmartast.se/nollvision-att-gora-byggplatsen-till-en-saker-arbetsplats/


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Ascella Smartdok AB

Färögatan 33
164 51 Kista
Sverige
Ascella Smartdok AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063