Har du kontroll på firmans dieselförbrukning?

| Medlemsnyhet | Företag Ascella Smartdok AB

JB Mark & Bygg i Stockholm fick kontroll på bränsleförbrukningen efter att företaget började använda rapporteringssystemet SmartDok

Har du kontroll på firmans bränsleförbrukning? JB Mark & Bygg i Stockholm har full kontroll över utgiftsposten efter att ha börjat använda SmartDok.

JB Mark & Bygg är ett företag med många järn i elden. Med många projekt igång samtidigt på olika platser är det väldigt viktigt att ha koll på personalen, timmarna och förbrukningen. Du kan lita på att genom att anlita JB Mark & Bygg använder du dig av ett företag med kontroll på utgifterna, och således väntar inga överraskningar på fakturan.

– Kvalitet i arbetet är det viktigaste för oss. Ett bra utfört projekt är ett projekt där alla parter blir nöjda. Därför är det viktigt för oss att innan projektets start, komma överens om vad som ska göras, inom vilket tidsspann det ska göras, och till vilket pris det skall göras. Vi jobbar alltid med skriftliga avtal, säger Jimmy Borgh i JB Mark & Bygg.

Fick kontroll på bränsleförbrukningen
För att kunna leva upp till sina egna mål var Jimmy tvungen att göra något för att få en förbättrad översikt över personal och förbrukning.

– Innan vi tog i bruk SmartDok hankade vi oss fram med långsamma mer manuella system, säger Jimmy.

Varför valde ni SmartDok?

– Till en början för att använda id06 personalliggare-modulen, men jag insåg snabbt att SmartDok förenklade vår lönehantering och att vi även, efter tio år i branschen, faktiskt kunde få koll på våra dieselkostnader på varje fordon.

Bränsleförbrukning är en stor utgiftspost för varje maskinentreprenör. Nu kunde Jimmy äntligen få kontroll över denna mycket viktiga utgift.

– Vi fick helt plötsligt statistik på hela fordonsflottans bränsleförbrukning på ett sätt vi inte haft tidigare. Våra maskinförare tankar ofta från fat eller dunk. De har därför haft svårt att följa var bränslet gått. Nu har vi satt i litermätare i alla våra pumpar på samtliga maskiner och förarna dokumenterar timmar samt litrar varje gång de tankar. Vips, så får vi ökad kontroll på kostnaden för bränsle i varje maskin, vilket leder till bättre kontroll på maskinernas totala kostnader.

JB Mark & Bygg har i dag 12 anställda och 13 maskiner. Ett företag som växer och som drivs med bra kontroll, är något som gynnar både kunden och företaget.

Läs mer:

https://jobbasmartast.se/har-du-kontroll-pa-firmans-bransleforbrukning/


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Ascella Smartdok AB

Färögatan 33
164 51 Kista
Sverige
Ascella Smartdok AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.08