Miljömedvetna Frentab återvinner med Metsos Lokotrack® ST2.8™

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Frentab Entreprenad & söner AB tänker på miljön och inser att det finns stor potential med att återvinna.

På våren 2016 bestämde man sig för att processa schaktmassor och stod i begrepp att investera i en maskin som kunde klara av uppgiften. Frentab, som erkänner att de är nybörjare på detta, började med att hyra maskiner dels från konkurrenter men även från Metso. Då Metsos ST2.8 gav det bästa resultatet köpte de grovsorteringsverket Lokotrack®ST2.8™. Just detta verk har ett större slag och klarar av att sortera en blandad kompott av material från schaktmassorna. Idag, den 4 maj 2017 och 700 driftstimmar senare, jobbar sorteringsverket för fullt och grävmaskinen har nästan svårt att hinna med att fylla matartratten med fulla och rågade skopor av schaktmassor. Materialet kommer sedan ut fördelat på tre olika band; sten, jord och fyllning.

Allt material får nytt användningsområde.
Stenarna lastas och transporteras längre ned i täkten till krossstationen för att sönderdelas till olika krossmaterial. Det finare materialet, som redan ser ut som jord när det tippas ner från bandet, blandas med kompost och sand säljs sedan som ÅV-Jord 0-10 mm. Den tredje högen, fyllning, går bra att använda som fyllnadsmaterial.

För mer information om Lokotrack® ST2.8™ vänligen kontakta säljare Micael Larsson, telefon 070-589 56 68, alt. via epost: micael.larsson@metso.com

Läs mer om maskinen på vår hemsida: :http://www.metso.com/search-page/#/search/st2.8

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Bilder och video

Tre högar 2_4930 5 juni

Sänd till en kollega

0.067