Vi presenterar ny vd och koncernchef för Metso

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Nico Delvaux tillträdde som ny vd och koncernchef på Metso Corporation den 1 augusti 2017

Nico Delvaux började på Metso den 1 juli 2017 och den 1 augusti 2017 efterträdde han Matti Kähkönen som ny vd och koncernchef för Metso Corporation.

Nico Delvaux kommer närmast från Atlas Copco där han arbetade som Senior Executive Vice President och Business Area President för Compressor Technique. Han utsågs till vd och koncernchef på Metso den 3 maj 2017.

 

Metso är en världsledande leverantör till gruv-, ballast-, återvinnings-, olje-, gas-, massa-, pappers- och processindustrin. Med unik kunskap, erfarna medarbetare och innovativa lösningar hjälper vi våra kunder att effektivisera verksamheten, minska riskerna och öka lönsamheten för att tillsammans skapa nya hållbara tillväxtmöjligheter.

Vårt produktutbud består av utrustning och system för gruvor och ballastproduktion samt industriventiler och styrsystem. Vi stödjer våra kunder med ett brett serviceutbud och ett globalt nätverk av över 80 servicecentra och cirka 6 000 specialister inom service. Metso har en kompromisslös inställning till säkerhet.

Metsos aktier är noterade på NASDAQ OMX i Helsingfors, Finland och företaget omsatte 2,6 miljarder euro år 2016. Metso har över 11 000 medarbetare i mer än 50 länder. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup  

 

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Sänd till en kollega

0.061