23948sdkhjf

SmartDok hjälper Peab med att jobba enklare och smartare!

| Medlemsnyhet | Företag Visma Smartdok AB

SmartDok har funnits på marknaden i Sverige sedan 2013, och har nu fyra år efter byggt upp en betydande användarbas med sitt digitala verktyg för bygg- och anläggningsbranschen.

I Norge är SmartDok det mest använda systemet, där stora företag som Peab, Skanska och NCC har tagit systemet till sitt hjärta, och använder det för att göra vardagen enklare.

Där handlar det om att göra vardagen enklare för allt från snickare och hantverkare till ledning och ekonomi. Systemet bidrar till översikt och kontroll av timmaranställda och maskiner, varuanvändning, service på maskiner och underhåll, verktygsöversikt, dokumentation, checklistor, timlistor, semester och frånvaro med mera. Genom att kunna fakturera snabbare och ta riktigt betalt ökar företagen lönsamheten.

Peab har runt 1.600 användare av systemet och har varit kund hos SmartDok sedan 2014.

– Anledningen till att det har tagits emot så pass väl, är att allt finns i mobilen, säger projektledare Helge Aune i Peab support, som har varit ansvarig för att implementera SmartDok i hela Peab.

– Vad använde ni tidigare?

– Papper, en del excel-lösningar och ett internt system. Men det krävdes för mycket av våra anställda att göra på det sättet.

– Vi använder systemet ute på fältet. Det ger stora vinster eftersom vi sparar tid i hela kedjan; alla som ska registrera och godkänna, bättre kontroll på lön och timlistor och vi får talen mycket tidigare.

Dessutom är risken mindre för fel eftersom allt läggs in digitalt, både vad gäller fakturaunderlag och lön, säger Aune till norska Finansavisen.

Nu börjar vi också att tjäna pengar i Sverige, men det har tagit lite tid. I Norge är vi marknadsledande. I Sverige jobbar vi med att bygga upp ett varumärke med varje kund. Det handlar om att ha empati och vilja varandras bästa. Och det är ju ett stort beslut att ta. Våra kunder måste ju ändra sina arbetsrutiner radikalt, säger CEO i SmartDok AB, Steffen Nerdal och reflekterar:

- En av SmartDoks framgångsfaktorer tror jag är att vi inte bara säljer lösningen till kunderna och önskar dem lycka till. Vi håller dem nästa i handen tills de har lärt sig systemet fullt ut och kan använda det utan hjälp från oss.
SmartDoks vision är att göra våra kunders projekt mer lönsamma. Det spelar ingen roll om firman har 2 anställda eller är en koncern med flera tusen anställda; SmartDok är systemet för dig.

Vi erbjuder nu våra nya kunder att testa på systemet gratis i 30 dagar. Det är bara att kontakta oss på www.smartdok.se så fixar vi ett demokonto och hjälper dig att komma igång, säger Nerdal avslutningsvis.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Visma Smartdok AB

Lindhagensgatan 94
112 68 Stockholm
Sverige
Visma Smartdok AB

Sänd till en kollega

0.074