23948sdkhjf

Sandviks intelligenta truckar automatiserar transporter med AutoMine®

| Medlemsnyhet | Företag Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Sandvik introducerar nya intelligenta gruvtruckar för automatiserade transporter, som ger stora fördelar för säkerhet, produktivitet och lönsamhet. Tillsammans med AutoMine® Trucking kan gruvan öka transportproduktionen med så mycket som 30 procent.

De nya truckarna Sandvik TH551i och Sandvik TH663i är konstruerade för intelligent gruvproduktion. Dessa truckar med sin höga kapacitet är säkrare, effektivare och lätta att underhålla, med låg kostnad per ton. Ett inbyggt vågsystem hjälper operatören att säkerställa en optimal last för varje körcykel. 

De nya truckarna ger ökad produktion utan att de fasta kostnaderna ökar. Multimaskinstyrning och förbättrad arbetsdisciplin kan minska driftskostnaderna med så mycket som 50 procent. Bättre tillgänglighet och förbättrad prestanda gör att gruvan kan uppnå samma produktionsvolym med färre truckar.

Fyra till åtta extra produktionstimmar varje dag, som annars skulle användas till sprängningsevakuering, kan öka produktionen med så mycket som 30 procent jämfört med bemannade truckar.

”Genom att avlägsna operatören från trucken och köra hela körcykeln autonomt kan gruvan uppnå betydande driftkostnadsbesparingar och effektivitetsvinster som är otänkbara jämfört med traditionella underjordiska transportmetoder”, säger Mark Ryan, Product Line Manager på Sandvik Mining and Rock Technology. ”Vi har påvisat dessa fördelar med automationsprojekt i gruvor från Kanada till Sydafrika.

När vi automatiserade dessa truckar låg vårt fokus på säkerheten för operatörerna och annan personal”, säger Jarkko Ruokojärvi, Product Line Manager Equipment Automation på Sandvik Mining and Rock Technology. ”Vi flyttar operatörer från underjorden till dagen och isolerar automationsområdet, samtidigt som vi minskar säkerhetsrisker på grund av trötthet.”

Den nya utvecklingen inom AutoMine® Trucking är transporter i ramp. Detta möjliggör ett högt utnyttjande och förbättrad produktivitet även i gruvor med rampapplikationer. På så sätt vinner man flera extra timmar för transport med automation.

De nya intelligenta truckarna har en datainsamlingsfunktionalitet som möjliggör att all information kan visas när som helst. Varje last analyseras och kontinuerlig höghastighetsproduktion i autonom drift bäddar för ett högre utnyttjande och en ökad maskinlivslängd.

Medlemsnyhet

Företag
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Södra Järngatan 1
811 81 Sandviken
Sverige
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.171