23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Steelwrist lanserar Qplus-teknologi i samband med serieproduktionsstart av helautomatiska SQ-fästen

| Medlemsnyhet | Företag Steelwrist AB

Steelwrist lanserar Qplus-teknologi i samband med serieproduktionsstart av helautomatiska SQ-fästen och redskap

Enligt tidigare pressrelease från Steelwrist den 26 april 2017, lanserar Steelwrist en serie automatiska snabbfästen, tiltrotatorer och grindar helt kompatibla med OilQuicks OQ-fästen. I samband med serieproduktionsstart lanserar nu Steelwrist “Qplus” kopplingsteknologi, fortfarande kompatibel med Oilquick, och byter dessutom beteckning till SQ för att tillmötesgå Oilquick ABs önskan att inte använda gemensamma produktbeteckningar. Qplus ökar maximalt oljeflöde, förlänger drifttiden och möjliggör enklare service än alternativa lösningar.

Vid tidpunkten för Steelwrist produktlansering den 26 april 2017, fanns inget varumärke för OQ registrerat och då praxis i branschen är att använda gemensamma beteckningar för att beskriva kompatibla produkter, valde Steelwrist att använda exempelvis “Steelwrist OQ70” som produktbeteckning.

 

“S70” används som beteckning för ett snabbfäste av en viss storlek kompatibla med redskap med S70 grind, oavsett tillverkare av redskapet. S70 som beteckning är öppen, men samma praxis gäller även för fästen från en viss tillverkare. Exempel är SMP2 som används som beteckning för fästen kompatibla med SMP Parts ABs “SMP-fästen”. Detta gäller även internationellt med HS10 som beteckning för fästen kompatibla med tyska Lehnhoff, eller CW20 som beteckning för fästen kompatibla med holländska Verachtert.

“Vår avsikt var att göra det enkelt för kunderna att veta vilka produkter som är kompatibla med varandra och att bygga en internationell standard för automatiska oljekopplingar. Detta visade sig vara mycket känsligt för Oilquick AB’s ledning som valde att ansöka om varumärkesregistrering av “OQ” dagen efter vår produkt-lansering, och har sedan dess hotat med stämning flera gånger. Vi har fått ett fantastiskt mottagande sedan produktlanseringen och för oss är inte namnet det viktiga, då vi tror att kunderna redan förstår att Steelwrist SQ är helt kompatibelt med OilQuick OQ”, säger Steelwrist vd, Stefan Stockhaus.

Henrik Sonerud, OilQuicks vd kommenterade till tidningen MaskinEntreprenören den 27 april 2017 att “Jag förstår tanken bakom att skapa en standard till viss del. Men då måste man vara säker på att systemen är kompatibla och fungerar bra med varandra. Men vi menar att vi redan skapat en standard.” (länk till MaskinEntreprenörens inlägg)

“En standard kan inte bara ha en spelare och det är ett känt problem att monopolister tenderar att sluta produktutveckla och ta ut överpriser. Steelwrist alternativ hade varit att lansera ett eget system som inte varit kompatibelt med något annat, vilket inte hade varit bra. Världen behöver inte ytterligare ett nytt kopplingssystem, istället behöver grävmaskinsägaren en kostnadseffektivt standardiserad lösning för att enkelt byta arbetsredskap. Nu fokuserar vi istället på att göra produkten ännu bättre och samtidigt behålla kompatibiliteten”, säger Steelwrist vd, Stefan Stockhaus.

Efterfrågan på automatiska oljekopplingar ökar på alla marknader. Steelwrist automatiska oljekopplingsfästen följer den internationellt växande symmetriska standarden, ett kil-låst system enligt ISO 13031:2016. I tillägg till att uppfylla ISO 13031:2016, inkluderar Steelwrist fästen och tiltrotatorer även den patenterade Front Pin Lock-teknologin, vilket ökar säkerheten genom att föraren inte tappar redskap av misstag.

“Det som nu egentligen är mer intressant är det vi gjort med Qplus på insidan av kopplingarna. I samband med serieproduktionsstart har vi vidareutvecklat kopplingarna så att vi ökar flödeskapaciteten högst väsentligt. Beroende på kopplingsstorlek ökas flödesarean med upp till 37% samtidigt som vi inför en helt ny tätningsmetod. Fördelen för kunden blir förutom högre oljeflöde även längre drifttid då tiden mellan tätningsbyten ökas samtidigt som bytet görs mycket enklare och snabbare än tidigare – och helt utan behov av specialverktyg” säger Steelwrist utvecklingschef, Markus Nilsson.

“Vi bygger nu upp produktionskapaciteten ytterligare för att möta efterfrågan och Qplus kommer att vara standard i alla SQ leveranser från och med den 1 november, 2017”, säger Stefan Stockhaus.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
CEO
Steelwrist AB
stefan.stockhaus@steelwrist.com
+46 709981321

Om Steelwrist
Om Steelwrist. Steelwrist är idag den snabbast växande tillverkare av tiltrotatorer och snabbfästen i världen. Ett tydligt fokus på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service har visat sig vara uppskattat av det ökande antalet kunder. För mer information om Steelwrist, besök www.steelwrist.se

                                                                           

Medlemsnyhet

Företag
Steelwrist AB

Titangatan 9
192 72 Rosersberg
Sverige
Steelwrist AB

Sänd till en kollega

0.094