23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Maskin Mekano visar nyheter på Svenska Maskinmässan

| Medlemsnyhet | Företag Maskin Mekano AB

Maskin Mekano ligger i framkant när det gäller produktutveckling och visar alltid nyheter på de stora svenska maskinmässorna. Så även i år!

STÖRRE. STARKARE. SNÅLARE.

Maskin Mekano presenterar en helt ny generation slutsiktar, den tvådäckade SH 1502 och den tredäckade SH 1503. De nya maskinerna i 1500-serien bygger vidare på konceptet med flyttbara enheter, som i produktion liknar stationära anläggningar i och med det upphissade produktionsläget. På Svenska Maskinmässan premiärvisas SH 1503. I utvecklingsarbetet har fokus lagts på (förutom stor kapacitet) att skapa en säker arbetsplats och ett lågt klimatavtryck.

En smidig och säker arbetsplats
En siktstation är mer än en maskin, den är en arbetsplats. Stor vikt har lagts vid att skapa en trygg och säker arbetsmiljö, i synnerhet vid sållbyten. Det finns gångplan vid sidan om och bakom sikten med åtkomst via en hydrauliskt fällbar trappstege utrustad med handledare och självstängande grind. På transportören för finfraktion finns en avlastningshylla för skonsam och säker hantering av sålldukar. Framför sikten kan stupen fällas undan och en gångbana fällas ner för att underlätta arbetet med byte av siktmedia.

Eldrift är en trovärdighetsfråga
Självklart är siktstationerna eldrivna. Hydraulik används endast till linjära rörelser (stödben, gångbanor och fällning av transportörer) vilket reducerar risken för skadliga oljeläckage till ett minimum. Bränsleförbrukningen på egen generator ligger på ca 5 l/h. Jämfört med hydrauliskt drivna siktstationer är det därmed möjligt att minska CO2-utsläppen med uppemot 80%. Det gör eldrift till mer än en ekonomisk fråga, det är en miljöfråga och en trovärdighetsfråga för kross och sorteringsbranschen.

Medlemsnyhet

Företag
Maskin Mekano AB

BOX 9083
550 09 Jönköping
Sverige
Maskin Mekano AB

Sänd till en kollega

0.078