23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

NYHET!!! Maskin Mekano VSI 1203 T7

| Medlemsnyhet | Företag Maskin Mekano AB

Komplett VSI-krossanläggning från Maskin Mekano!

Efterfrågan på högförädlade krossprodukter med hög och konsekvent kvalitet växer stadigt. Därför lanserar Maskin Mekano nu den helt nya VSI 1203 T7, en komplett maskin med VSI-kross, tredäckad sikt och utlastningstransportörer för färdiga fraktioner. Med denna helt elektriskt drivna anläggning får du en kostnadseffektiv produktion vare sig ditt behov avser maskinsand, bättre kubisitet eller ett justerat kulkvarnsvärde. Med branschledande teknisk support hjälper vi dig att optimera utrustningen efter dina förutsättningar och behov, allt för att reducera oönskad 0-fraktion, minimera slitagekostnaden per ton och maximera produktiviteten.

Konceptet

VSI 1203 T7 är en modern anläggning designad och byggd för de speciella krav som ställs vid VSI-krossning. Maskinen består av den driftsäkra och beprövade VSI krossen från den världsledande producenten Techroq från Sydafrika och Maskin Mekanos STE-sikt med omvittnad kapacitet vid sortering av högförädlat material. Driftsäkra lösningar, ledande reservdelslogistik och eldrift borgar för hög produktivitet och låga driftskostnader.

Kubisator

5-ports 840 mm standard rotor med slitdelar. Vibrationsvakt. Lågbyggd inmatningstratt för all matning direkt i rotor. Driftssäker nivåvakt för överfyllningsskydd. Robust och servicevänlig inspektionslucka med godkänt system för tidsfördröjd öppning kopplat till huvudbrytare. Verktyg för service ingår. Rotorlyft-system. Automatsmörjning. 250 kW motor monterad på kubisatorn. Robust och driftsäker konstruktion. Frekvensomformare för steglös varvtalsreglering av rotor. Industrianpassad HMI med färgskärm för start och stopp av kubisator, samt visning av ampere och andra vitala driftsparametrar. Två driftslägen, manuell och automatisk. Sammankoppling av nivåvakt, vibrationsvakt och förregling framåt och bakåt i processen samt med siktverket i övrigt sker i denna enhet.

Sikt

VSI 1203 T7 är utrustad med Maskin Mekanos sikt STE 3-67. Det är en fyrlagrad (tvångsstyrd) sikt med måtten 1,4 x 4,8 m på tre däck. Den har ett kraftigt slag på 12 mm och opererar med 800 rpm i 11° lutning. Dessa egenskaper ger STE-sikten dess unika prestanda och gör att den på ett effektivt sätt svarar upp mot de kombinerade kraven på hög kapacitet och hög siktnoggrannhet.

Överdäck har sidspända såll och mellan- och underdäck har längsspända. Underdäck kan utrustas med bolldäck. Åtkomsten för sållbyten är god på samtliga däck. Matartransportören kan fällas rakt upp i luften för att ytterligare öka tillgängligheten till överdäcket. Mellan- och underdäck hanteras bakifrån sikten där det finns en gångbana. I själva siktlådan finns ett stort antal öppningsbara luckor för inspektion och åtkomst med enkel tillgänglighet från gångbanorna utmed maskinens bägge sidor. Stupet för över- och mellanfraktionen är rullbart för att skapa tillgänglighet även framifrån i sikten.

Vibro Block avvibrering

VSI 1203 T7 är som standard utrustad med Vibro Block, Maskin Mekanos effektiva teknik för avvibrering. Vibro Block konceptet innebär att sikt och drivanordning monteras på en separat ram som i sin tur är avvibrerad mot det övriga chassit. Trots att sikten STE 3-67 är relativt stor och tung och har ett mycket kraftigt slag så tillåts inga vibrationer att leta sig vidare ut i resten av maskinen. Med Vibro Block stannar kraften där den hör hemma, i sikten.

Transportörer

Samtliga transportörer på VSI 1203 T7 drivs av gummerade motortrummor. Alla fällbara funktioner utförs med hydraulik. In- och utfällning av utlastningstransportörerna innehåller inga manuella inslag av montering av stag eller liknande, vilket betyder att etablering och avetablering kan ske både snabbt och säkert.

Chassi

VSI 1203 T7 är byggd på en vridstyv ram i kraftiga fyrkantsrör vilket ger en stabil konstruktion och dessutom relativt låg vikt. Trippelboggins båda axlar är luftbromsade och i maskinens framända finns hydraulben för avsprintning samt två separata teleskopben. Maskinen står även under drift på trippelboggiens bromsade axlar.

Eldrift

VSI 1203 T7 är liksom alla Maskin Mekanos produkter eldriven. Det ger en överlägsen driftsekonomi och en väldigt tyst gång.

Medlemsnyhet

Företag
Maskin Mekano AB

BOX 9083
550 09 Jönköping
Sverige
Maskin Mekano AB

Kataloger mm.

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.081