23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ändringarna i standarden SS-EN 1090-2:2018

| Medlemsnyhet | Företag Stålbyggnadsinstitutet

Den för stålbyggnad så centrala standarden SS-EN 1090-2 har nu reviderats. Det är därför viktigt att alla berörda sätter sig in i ändringarna. SBI har därför sammanfattat ändringarna och publicerat ett ändringsdokument på www.sbi.se

Standarden SS-EN 1090-2 är central för alla som bygger, projekterar, tillverkar eller på annat sätt är inblandade i produktionskedjan för byggnadsverk av stål. En ny version av standarden har nyligen publicerats av SIS, vi har därför samlat, alla för oss, kända ändringar i ett dokument. Det förenklar för alla användare av standarden att snabbt identifiera om och i så fall hur det påverkar den egna processen.

SBI har valt att koppla ändringarna i standarden till vår Handbok för tillämpning av SS-EN 1090-2, publikation 182. Handboken uppdateras för att anpassas till den nya versionen av standarden. Handboken följer i stort kapitelindelningen i standarden och gör det därför enkelt att motsvarande information i standarden. Ändringarna hittar du här!

SIS har nu publicerat den engelska versionen av standarden. Översättning till svenska pågår och den svenska översättningen beräknas kunna publiceras i september, något senare publicerar SBI en uppdaterad version av handboken.

SIS beslutat att den gamla versionen ska gälla parallellt i 4 månader dvs. till slutet av oktober. I och med den parallella giltigheten gäller det att vara noggrann med vilken version av SS-EN 1090-2 som gäller i det aktuella projektet. 

 I kurserna ”Nyheter i EN 1090-2” kommer vi att presentera de väsentligaste ändringarna, för att på så sätt förenkla övergången så mycket som möjligt.

·         Nyheter i SS-EN 1090-2 Göteborg den 18:e september

·         Nyheter i SS-EN 1090-2 Stockholm den 27:e september

·         Utveckling i 1090-familjen, Malmö 24:e oktober


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Stålbyggnadsinstitutet

Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Sverige
Stålbyggnadsinstitutet

Sänd till en kollega

0.109