23948sdkhjf

Stororder till Linotol när Lidl bygger nytt logistikcenter

| Medlemsnyhet | Företag Linotol AB

Lidl bygger ett nytt stort centrallager i Örebro – och Linotol ansvarar för alla betongarbeten i projektet. Arbetet är en av de största i Linotols historia och entreprenadsumman motsvarar cirka 60 miljoner kronor.

Det är företaget Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg som lagt ut entreprenaden på Linotol. Huvudbyggnaden är på cirka 40 000 m2 och bruttoytan på 50 000 m2. Linotols uppdrag innebär totalt en produktion av 82 000 kvm.

– Vi har samarbetat med TAB Byggproduktion i flera stora projekt och därför vet vi att rutinerna fungerar och att vi har samma kvalitetstänk vilket borgar för en säkrad och effektiv produktion, säger Linotols vd Michael Larsson.

Projektet startade i juli 2018 och beräknas vara avslutat i augusti 2019. Lagret värderas till 100-tals miljoner och motsvarar sex fotbollsplaner i storlek. Under byggtiden kommer många entreprenörer att vara involverade vilket skapar många nya arbetstillfällen. Lagret kommer kunna betjäna upp till 100 butiker i Sverige.

– Det är ett komplext projekt. Därför ser vi att Linotol är ett av få företag som klarar av en sådan entreprenad. Linotol har funnits i branschen länge. Företaget har kunskapen, erfarenheten samt de personella och maskinella resurser som behövs. Det känns tryggt, säger VD Tommy Allström på TAB Byggproduktion.

Många av Linotols experter kommer att behövas i detta omfattande arbete. Enbart lagrets grundkonstruktion består av 316 pelarfundament, vindbockar och sulor. Markbetongen stålfiberarmeras och betongplattan blir till största delen dubbelarmerad vilket innebär en hel del handgjutning. En stor del av golvytan blir med golvvärme.

Lidl har köpt tomten av Örebro kommun. Den totala ytan är på 177 000 kvadratmeter och säkerställer ytterligare framtida expansion.

---

Vid frågor, kontakta:

Informationschef Pether Skoglund
Telefon: 070-554 98 33
Mail: pether.skoglund@linotol.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Linotol AB

Ramshällsvägen 9
602 38 Norrköping
Sverige
Linotol AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.108