23948sdkhjf

Produktnyhet: V14 - ny självrengörande elkontakt för SQ-fästen

| Medlemsnyhet | Företag Steelwrist AB

Som en del i utvecklingen av företagets produktportfölj för helautomatiska fästessystem har en ny elkontakt för sammankoppling mellan SQ-fäste och redskap tagits fram.

Det är väl känt bland initierade användare att befintliga elkontakter för grävmaskinsredskap ofta har problematiska konstruktioner. Begränsningar finns ofta i otillräckligt antal poler, små kontaktytor och överkänslighet för vatten och smuts. Tydligast är detta i den gamla V90-kontakten som ursprungligen är en konstruktion från 1960-talet avsedd för amerikansk militär ljudutrustning.

Som ett svar på denna problematik har Steelwrist nu utvecklat en ny robust kontakt, V14, särskilt avsedd för applikationen med SQ-fäste och redskap.

Självrengörande för garanterad kontakt
Den nya V14-kontakten har större anslutningsytor som gör kopplingen säker. Genom en konstruktion där ytorna släpar mot varandra i kopplingsproceduren garanteras god kontakt och dessutom uppstår en självrengörande effekt. Det underlättar för daglig service och rengöring i jämförelse med befintliga kontakter.

Fler funktioner kan kopplas in med fler poler
V14 har fjorton poler istället för tio, vilket gör det möjligt att förutom tiltrotator-funktionen även koppla in exempelvis grävsystem eller separata ventilpaket, i en och samma kontakt. Den är även kompatibel med montagepositionen för V90-kontakten och befintliga fästen och redskap kan med fördel uppgraderas till V14 för både Steelwrist AB och Oilquick ABs fästen och redskapsgrindar​.

För mer information kontakta:
Stefan Stockhaus
CEO
Steelwrist AB
stefan.stockhaus@steelwrist.com
+46 709981321

Om Steelwrist
Steelwrist är idag den snabbast växande tillverkaren av tiltrotatorer och snabbfästen i världen. Ett tydligt fokus på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service har visat sig vara uppskattat av det ökande antalet kunder. För mer information om Steelwrist, besök ​www.steelwrist.com​.

Medlemsnyhet

Företag
Steelwrist AB

Titangatan 9
192 72 Rosersberg
Sverige
Steelwrist AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.091