Nomineringsbidrag: 4
Företag: Bäckström Stockholm AB
Maskinmodell: Hydrema MX16

Övrig info:
Hydrema MX16 special edition
Tredje maskinen i ordningen jag bygger ihop med Bäckström Sthlm AB och den här gången föll valet på en Hydrema för dess smidighet och styrka.
Maskinen är i grunden en standard MX16 men som utrustads redan från fabrik med en del ovanliga saker för att vara en Hydrema.
Bla Nokian 650 twin, Bege 7000 stol med fullt inställbara armstöd och sedan hel lackering som når ändå ner på hjulaxlarna. Dessa detaljer har aldrig/sällan monterats på en Hydrema tidigare. När maskinen levererades så startade en tre veckor lång intensiv verksamt i en verkstads lokal där allt från lackeringar och kabeldragning till ljudbyggen skulle genomföras. Tre hundra arbetstimmar senare så va maskinen i stort sett klar och hade då fått Hundratals lampor i olika utföranden Företagsdekor Klädd hytt Ett onödigt kraftigt ljudsystem Inredda lådor för verktyg mm Vagn med all tänkbar utrustning Kompressor horn med indragen luft i hytt Elomvandlare med kabelvinda Kaffemaskin
En redskaps arsenal som heter duga:
Planerskopa
VA skopa
Smalskopa
Gallerskopa
Spontskopa
Tjärlkrok
Trissa
Hydr. gripskopa
Hydr. Gafflar
Hydr. Hammare
Hydr. Sopskopa
Hydr. Asfaltsfräs
Hydr. Markvibrator

I tio år har jag strävat efter den ultimata maskinen och utrustningen för anläggningsjobb, det finns ännu saker att jobba på men den här Hydreman är inte långt ifrån det optimala.

Tävlingen riktar sig mot utseenden och design vilket jag hittills i min nominering inte direkt har pekat på men jag strävar efter en balans mellan funktionalitet och något uppseendeväckande för människor jag möter i mina arbetsdagar.
En funktionalitet och arbetsmiljö paketerat i ett snygg skal.

Byggprocessen och tidigare maskiner går att se mer av på min Instagram där flera tusen dagligen följer mig och min Hydrema ute på arbetsplatserna.
@nextgenerationmachines