Nomineringsbidrag: 41
Företag: KONUNGSGÄRDE ÅKERI AB
Maskinmodell: LIEBHERR R920C SPECIAL IV

Övrig info:
Grävmaskin, bandschaktare, hjullastare.. Den har blivit kallad för många olika saker, men här är den..

Liebherr R920C Special IV ”KONUNGSGÄRDE EDITION”

Utrustad med, 750mm bandplattor, Rototilt R6 med Oilquick undertill, Leica fullt 3D system, egen ritat skoppaket från Götene samt redskap från EMA, position/blixtljus från Standby och Strands, tonade rutor runt om, bandstyrning och schaktblad i spak, 24st LED arbetsbelysning från Liebherr samt deras egna verktygslåda i undervagnen. Skyffelhållare, bandrensare, stora BM fäste och ombyggt schaktblad från Näs motor & maskin.

Maskinen är lackerad i helsvart från Liebherrs fabrik i Frankrike. Men ett extra lager svart las även på hela maskinen från topp till tå plus klarlack, av Litab Lack i Vänersborg. Som också gjorde maskinens motivlack på motvikten i form av Bumblebee från Transformers filmerna. Samt bumerangerna och texten på sidorna. Rototilten samt skoporna m.m lackerades även de i helsvart direkt ifrån leverantörerna.

Schaktbladet som var original, kapades vackert av när maskinen var ny och fick sig ett hjullastar fäste direktinfäst istället. Sedan gjordes ett motsvarande fäste på schaktbladet som vi även förstärkte och höjde samt breddade. Det svetsades även på krokar fram på bladet för att enkelt kunna hänga på BM skopan framför schaktbladet med resterande redskap i. För att sedan bara behöva göra ett lyft och få med allt på en och samma gång.

Stag svetsades på i undervagnen med fästen för flexibelt hårdgummi x8 (insida/utsida) allihopa i vinkel. Som i sin tur skrapar av och kastar väck materialet som följer med upp så fort man börjar larva med maskinen. Vilket precis som BM fästet och schaktbladet har sparat både kraft, tid och pengar i arbete.

RÖSTA HÄR