23948sdkhjf

Ramirent köper företag

Nytt förvärv ska stärka Ramirent i norra Sverige – fem nya kundcenter och ett 60-tal medarbetare ingår i affären.

Ramirent AB har förvärvat JIAB Hyrcenter i Norrbotten.

Hyrcentret består av två bolag: JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB och enligt Ramirent ska affären stärka företagets position i Norrbotten men även i Sverige i stort -- med det nya tillskottet kommer man att ha närmare 100 olika hyrcenter i Sverige.

– Affären är en del i Ramirents strategi att vara en stark aktör med lokal förankring över hela Sverige men framför allt i norr, säger Johan Färm, vd Ramirent AB, i ett pressmeddelande.

Affären innebär att Ramirent får fem nya kundcenter; i Luleå, Piteå, Boden, Kiruna och Gällivare.

Jiab har ett 60-tal medarbetare och Johan Isaksson lyfter fram företagets goda förankring och kännedom om den lokala marknaden.

– Vi får genom förvärvet fördelarna av den starka lokala förankringen genom JIAB, samtidigt som vi har storleken och resurserna från Ramirent och Loxam, säger han.

Johan Isaksson, Jiab Hyrcenters grundare och vd, ser stora möjligheter i att man nu blir en del av Ramirent.

– Vi är en etablerad lokal aktör men tillsammans har vi större potential och kan komma in i ett större sammanhang, säger han i pressmeddelandet.

Han anser att bolaget kompletterar varandra väl, med ett starkt fokus på hållbar maskinuthyrning.

– Tillsammans med Ramirent kommer vi att få bättre resurser, utökad kompetens och större utbud av maskiner och tjänster till våra kunder, men också nya digitala tjänster, ökad säkerhet och bättre arbetsmiljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08