23948sdkhjf

Svevia anställer ny chef för kompetensförsörjning

Svevia meddelar att företaget förbereder sig för tillväxt genom att anställa Monika Konjicki som ny chef för kompetensförsörjning, med målet att stärka företagskulturen och attraktionskraften.

Monika kommer att ansvara för att säkerställa att företaget har rätt kompetens genom att attrahera nya medarbetare och utveckla de befintliga, hon ska stärka Svevias attraktionskraft på arbetsmarknaden och bidra till en sund företagskultur, uppger Svevia i ett pressmeddelande.

– Svevia har en tydlig tillväxtplan under de kommande åren. Att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen är därför en grundförutsättning och en strategiskt viktig fråga. Monika Konjicki har en gedigen erfarenhet av både operativt och strategiskt utvecklingsarbete. I Monika får vi en trygg ledare, med vana av att driva förändring och utveckling i verksamhetsnära bolag, säger Mathilda Scott, koncernens HR-chef,  Svevia.

Innan anställningen hos Svevia, var Monika Head of Learning & Development på Kronans Apotek, där hon ledde flera förändringsprojekt. Hon har även tidigare erfarenheter från olika strategiska och operativa HR-roller på ICA och Axfood. Svevia berättar att med Monikas breda kompetens och gedigna bakgrund är Svevia väl positionerat för att möta de utmaningar och möjligheter som entreprenadbranschen står inför.

– Jag ser fram emot att driva kompetensförsörjningsfrågor på Svevia tillsammans med många kompetenta och engagerade kollegor. Kompetensförsörjning är en viktigt strategisk fråga på Svevia och jag är riktigt imponerad av hur detta arbete bedrivs. Tillsammans kommer vi fortsätta bygga och stärka Svevias arbetsgivarvarumärke, satsa på lärande och kompetensutveckling samt bygga en kultur som präglas av mångfald och inkludering, säger Monika Konjicki.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109