23948sdkhjf

Miljonprogrammets Trubaduren får nytt liv genom NCC:s renovering

NCC får i uppdrag att genomföra en omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult, Uddevalla för Uddevallahem.

Projektet är värt cirka 120 miljoner svenska kronor och utgör det största renoveringsprojektet i Uddevallahems historia.

I norra Uddevalla påbörjas snart en omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult, efter att byggföretaget NCC fått uppdraget av Uddevallahem. Projektet, som är en totalentreprenad, har ett ordervärde på cirka 120 MSEK och markerar det största renoveringsprojektet i Uddevallahems historia.

Thomas Aebeloe, vd för Uddevallahem, kommenterar samarbetet.

– Det är vårt historiskt största renoveringsprojekt och vi är väldigt glada att ha med NCC som en trygg samarbetspartner i det här omfattande renoveringsarbetet, säger han.

Totalt omfattar projektet renovering av 203 lägenheter i fastigheterna Trubaduren 1 och 2, med en option på renovering av ytterligare 246 lägenheter i Trubaduren 3 och 4. Trubaduren byggdes under det så kallade miljonprogrammet i slutet av 1960-talet, och husen är nu i behov av att moderniseras och renoveras efter drygt 50 år.

Renoveringsarbetet inkluderar bland annat installation av ny ventilation, renovering av badrum, byte av vatten- och avloppsstammar i samtliga lägenheter, samt nya fönster, fönsterdörrar och säkerhetsdörrar. Taket kommer att renoveras och fasaderna tilläggsisoleras. 

Joakim Antonsson, affärschef på NCC Building Sverige, ser fram emot samarbetet.

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Uddevallahem och genomföra ROT-renovering av Trubaduren och därigenom bidra till minskad energiförbrukning i området. Vi har tidigare arbetat tillsammans i ett flertal projekt och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger han.

NCC har tidigare byggt bostadsområdet Bastionen och kvarter EOL för Uddevallahem. Arbetet med renoveringen beräknas starta under hösten 2023 och projektet förväntas vara klart under våren 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078