23948sdkhjf

Volvos digitala lösning ska förenkla utlastningsprocessen

Volvo Construction Equipment presenterar det nya digitala systemet Connected Load Out, som syftar till att förenkla och effektivisera utlastningsprocessen på arbetsplatser.

Systemet, som erbjuds via återförsäljaren Swecon, kopplar samman lastare, lastbilar och platskontor för att minimera administration och spara tid och bränsle.

Connected Load Out syftar till att eliminera oplanerat arbete, manuell hantering och onödig administration, vilket bidrar till en mer produktiv arbetsplats. Genom att digitalisera ordrar och lastkvitton minskar risken för missförstånd, och en ökad insyn i arbetsprocessen möjliggör bättre planering och kortare väntetider för lastbilar. En effektivare utlastningsprocess bidrar till minskad bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

Systemet fungerar genom att lastordrar skickas från inkommande lastbilar via en app till lastarens Volvo Co-Pilot. Lastarföraren kan se en uppskattad ankomsttid och vilka material som ska lastas.

– Vi på Volvo CE fortsätter att utveckla intelligenta lösningar som hjälper våra kunder att strömlinjeforma verksamheten och maximera effektiviteten. Med Connected Load Out kan våra kunder öka produktiviteten i sin verksamhet genom att digitalisera utlastningsprocessen och sammankoppla platskontor, lastare och lastbilar, säger Cecilia Jonsson, produktägare Global Load Out Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078