23948sdkhjf

NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg

I ett samarbete mellan NCC och Varbergs Fastighets AB kommer en ny skolbyggnad och idrottshall att uppföras för Håstensskolan i Varberg.

Affären, som är en totalentreprenad i samverkan, har ett ordervärde på ungefär 530 miljoner kronor.

– NCC har stor erfarenhet av att bygga skolor. När vi, som här, får vara med redan från ett tidigt skede kan vi bidra med värdefull kunskap genom hela byggprocessen och tillsammans med Varbergs Fastighets AB fatta beslut som gör skolan ännu bättre. Det känns väldigt roligt att vi nu har ytterligare ett tillfälle att bidra till utvecklingen av Varberg, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

En modern skola ska byggas i Håsten-området, granne med den nuvarande Håstensskolan. Den befintliga skolan kommer att vara i drift under byggnationen och planeras att rivas efter det att den nya skolan står klar. Intill den nya skolan ligger även badhuset Pingvinen, som NCC slutförde 2021.

NCC tilldelas uppdraget att bygga en ny grundskola F-9 om 750 elever, en anpassad grundskola F-9 för 100 elever samt en idrottshall med tre hallar. Dessutom kommer NCC att anlägga markytor och utemiljö för skolverksamhet, riva den befintliga skolan, anlägga skyddsrum och utöka antalet parkeringsplatser. Totalentreprenaden kommer att miljöcertifieras enligt Svanen för klimatsmarta byggnader.

Projektet förväntas påbörjas under våren 2023 och vara färdigt under hösten 2026. Affären kommer att orderregistreras i första kvartalet 2023 inom affärsområdet NCC Building Sweden.

– Att bygga nya Håstensskolan tillsammans med NCC känns bra och utmanande på ett positivt sätt. Projektet är en satsning som kommunen gör för att möta behovet i vårt växande Varberg. När projektet är klart kommer det att finnas plats för 850 elever i årskurs F-9, säger Michael Samuelsson, projektchef, Varbergs Fastighets AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078