23948sdkhjf

Njurundakusten rustar upp: NCC säkrar utbyggnad av kommunalt VA

NCC har fått i uppdrag att fortsätta bygga kommunalt vatten och avlopp längs Njurundakusten i Sundsvall åt MittSverige Vatten & Avfall.

Projektet, som omfattar cirka 900 fastigheter, är en del av en större satsning på att säkra miljö- och hälsoskyddskraven för regionen, där övergången från enklare boenden till året runt-boenden ökar belastningen på miljön.

Utbyggnaden av det kommunala VA-systemet är uppdelad i tre etapper. Under 2022 påbörjade NCC arbetet med att ansluta 450 fastigheter till vatten och avlopp. Det nya kontraktet innebär att NCC nu även kommer att utföra de två resterande etapperna, vilket omfattar ytterligare 23 000 meter vatten- och spillvattenledningar och 24 avloppspumpstationer, varav sex är överbyggda.

Peter Nylén, projektchef på MittSverige Vatten & Avfall, uttrycker sin tillfredsställelse över samarbetet med NCC.

– Det känns jättebra att vi har NCC som entreprenör på plats för att bygga ut vatten och avlopp längs Njurundakusten. Nu går vi in i etapp B och C efter ett mycket gott samarbete med NCC under etapp A, säger han.

Projektet är en entreprenad i samverkan och beräknas vara färdigställt under 2026. Det aktuella avtalet har ett ordervärde på cirka 250 miljoner kronor och kommer att orderregistreras i affärsområde NCC Infrastructure under första kvartalet 2023.

Kenneth Nilsson, affärsområdeschef på NCC Infrastructure, ser positivt på det fortsatta samarbetet.

– Vi känner MittSverige Vatten & Avfall väl och vi har flera framgångsrika samarbeten i ryggen. NCC har bred kompetens inom VA och lång erfarenhet av att utveckla infrastruktur för stadsområden i förändring, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094