23948sdkhjf

Peab säkrar kontrakt för vägunderhåll värt 360 miljoner kronor

Peab har tilldelats två nya driftkontrakt av Trafikverket för underhåll av 300 mil statlig väg.

Kontrakten löper över fyra år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år, och har ett sammanlagt värde av 360 miljoner kronor.

Bygg- och anläggningsföretaget Peab har erhållit två nya kontrakt gällande vägunderhåll för Trafikverket. Dessa kontrakt omfattar basunderhållet av vägnäten på Strömsund och Tingsryd, vilket innebär att Peab kommer att underhålla 300 mil statlig väg de kommande fyra åren, med en option på ytterligare två år. Det totala värdet för dessa kontrakt uppgår till 360 miljoner svenska kronor.

Sveriges statliga vägnät är indelat i geografiska områden, med varje område ansvarigt för mellan 55 och 175 mil väg. Peab är nu en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift, med ansvar för totalt 23 av Trafikverkets vägdriftsområden.

Andreas Rydbo, regionchef på Peab, uttrycker sin stolthet över uppdraget.

– Att vara delaktig i att vi har framkomliga vägar i Sverige är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över. Som vägentreprenör åt Trafikverket ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglaget och utföra löpande inspektioner och åtgärder för att värna säkra vägar, säger han.

Peab har redan tidigare ansvarat för driften av vägnäten i Tingsryd och Strömsund och kommer nu att fortsätta med detta uppdrag. Projekten kommer att orderanmälas under det första kvartalet 2023, och det nya uppdraget som Trafikverkets vägentreprenör för driftområdena inleds den 1 september 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078