23948sdkhjf

Konkurserna ökar och slår brett

Antalet konkurser ökar – för åttonde månaden i rad. En summering av första kvartalet visar att ökningen landar på 28 procent.

1 730 aktiebolag har hittills i år försatts i konkurs, visar en analys av Creditsafe. Analysen visar också att konkurserna för första gången ökar i samtliga branscher.

Sverige visar på en fortsatt hög konkursnivå även i mars. Under månaden gick 557 aktiebolag i konkurs, vilket är den tredje högsta siffran senaste 10 åren.

Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe, kommenterar analysen.

– Konkurserna fortsätter uppåt under mars, dock inte fullt så kraftigt som tidigare. Samtidigt kan vi konstatera att ökningen nu har spridit sig till samtliga större branscher. Det är naturligtvis väldigt oroande när den ekonomiska krisen slår såhär brett mot svenska företag. Om kunden får ekonomiska problem är det viktigare än någonsin att snabbt upptäcka varningssignalerna.

När tror du att den negativa konkurstrenden kan vända?

– Det är en dyster tid vi befinner oss i just nu med negativ trend inom i stort sett alla branscher, däribland industri. Jag tror tyvärr att vi kommer få se konkursökningar åtminstone fram till efter sommaren, berättar han för oss avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047