23948sdkhjf

Byggjättens bolagsgrupp växer

Peab Byggsystem samlar fler varumärken, tanken är att allt från energilösningar och kranuthyrning till byggkonstruktion och betongprefab ska finnas i samma bolagsgrupp.

Peab Byggsystem, med Byggelement, Smidmek och K-System, har blivit större.

Från och med den första april ingår även Lambertsson, Lambertsson Krans verksamhet i Sverige, Norge och Finland under varumärken som Bärarelaget, Kranor och Virtanen, samt Glacell.

Förändringen innebär att Peab Byggsystem kommer att ha 1 300 anställda och en omsättning på fyra miljarder kronor.

– Det här innebär att Peab Byggsystem samlar ett komplett produkt- och tjänsteerbjudande för den moderna byggarbetsplatsen, säger Carl Rülcker som blir vd för den växande bolagsgruppen.

Han uppger sig vara säker på att de synergier man förväntar sig ska gynna kunderna, inte minst när det gäller att få en effektivare, säkrare arbetsplats med lägre koldioxidutsläpp.

Enligt Peab Byggsystem är målet med förändringen att samla bolagens olika specialistkompetenser till ett heltäckande utbud för branschens kunder – från energilösningar och kranuthyrning till byggkonstruktion och betongprefab med minsta möjliga klimatavtryck.

– Det här är en spännande tid för Peab Byggsystem. Vi bygger ihop allt det som förenar oss och kan samtidigt hjälpa våra kunder att snabbare nå sina klimatmål. Jag ser fram emot att leda arbetet med ökad samverkan mellan bolagen, säger Carl Rülcker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078